Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα συναντήσει τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο για την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο.

Στον Άρειο Πάγο θα συνεχιστεί η υπόθεση των 38 μεταναστών που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε μια νησίδα του ποταμού Έβρου, στα μέσα του Αυγούστου, με τις ελληνικές και τουρκικές Αρχές να ρίχνουν η μία στην άλλη το μπαλάκι των ευθυνών για το έδαφος που βρίσκονταν οι μετανάστες.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης έχει υπογραμμίσει πως υπάρχουν σημαντικές ανακολουθίες στην υπόθεση του Έβρου, ενημερώνοντας σχετικά και την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης 1/9 αναμένεται να συναντηθεί και με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο προκειμένου να καταθέσει τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου αναφορικά με την υπόθεση.

Δημοσιογράφος ως… μεταφραστής

Ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι δόθηκε από την αρμόδια Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης άδεια σε μέλη μιας ΜΚΟ να εισέλθουν στο ΚΥΤ Φυλακίου, ωστόσο στην αντιπροσωπεία συμμετείχε και ανταποκριτής ξένου μέσου ενημέρωσης, ο οποίος υπέβαλε παραπλανητικό αίτημα εισόδου ως μεταφραστής, ενώ πραγματικός σκοπός της επίσκεψης ήταν να συνομιλήσει και να προχωρήσει σε συνεντεύξεις με ορισμένους εκ των 38 μεταναστών.

«Μετά λύπης μας, διαπιστώνουμε ότι παραβιάστηκαν κατ’ ελάχιστο οι κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και εμπιστευτικότητας, όπως υπαγορεύονται στο Γενικό Κανονισμό Λειτουργίας των δομών φιλοξενίας, καθώς και ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος επέλεξε συνειδητά τον εμπαιγμό των ελληνικών αρχών», αναφέρεται σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.