Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ρώμης συνεχίζεται σήμερα (13/8, 19:17), με την Άννα Ντουντουνάκη να αγωνίζεται στον τελικό των 50μ. πεταλούδα.

Με την Άννα Ντουντουνάκη να αγωνίζεται το απόγευμα (19:17 ώρα Ελλάδας) στον τελικό των 50μ. πεταλούδα, συνεχίζεται το Σάββατο (13/8) το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ρώμης.

Ακόμη και χωρίς να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, η Χανιώτισσα κολυμβήτρια αποδείχθηκε συνεπής στο ραντεβού της με τους τελικούς (τρίτος συνεχόμενος σε αυτό το αγώνισμα, έκτος συνολικά στην καριέρα της) και θα προσπαθήσει να πλησιάσει το 25.65 που είχε πετύχει στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, στη Βουδαπέστη. Αν τα καταφέρει, είναι σε θέση να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, πίσω από την… άχαστη Σάρα Σιέστρεμ.

Στους πρωινούς προκριματικούς, ξεχωρίζει η παρουσία της Νόρας Δράκου στα 50μ. ύπτιο. Η 30χρονη πρωταθλήτρια έχει τη 13η επίδοση με 27.96 και θα αγωνιστεί στην 4η και τελευταία σειρά (διαδρομή 2), με αρχικό στόχο την πρόκριση στους απογευματινούς ημιτελικούς και απώτερο σκοπό την επιστροφή της στον τελικό του αγωνίσματος, έξι χρόνια μετά τη… γλυκόπικρη τέταρτη θέση του Λονδίνου.

Στα 100μ. πεταλούδα ανδρών, ο Κώστας Στάμου και ο Ανδρέας Βαζαίος θα αγωνιστούν στην 4η προκριματική σειρά (διαδρομή 8 και 9 αντίστοιχα) και θα ψάξουν την υπέρβαση για να περάσουν στους ημιτελικούς.

Ο Στάμου με 52.77 έχει την 24η επίδοση και ο Βαζαίος με 52.95 την 30η. Στην 3η σειρά του αγωνίσματος (διαδρομή 1) θα μετάσχει ο πρωτοεμφανιζόμενος σε μεγάλη διοργάνωση Θόδωρος Ανδρεόπουλος, ο οποίος με 53.68 έχει τον 37ο χρόνο συνολικά. Τέλος, ο Σάββας Θώμογλου θα «πέσει» στην 3η προκριματική σειρά των 200μ. πρόσθιο (διαδρομή 7), έχοντας με 2:11.67 τη 17η επίδοση.

Η καλλιτεχνική κολύμβηση συνεχίζεται αύριο με δύο ελληνικές συμμετοχές. Το πρωί (10:30), η εθνική ομάδα θα αγωνιστεί στον προκριματικό του ελεύθερου προγράμματος του ομαδικού, ο οποίος έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού και οι εννέα χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή θα περάσουν στον τελικό της Δευτέρας (15/8).

Στις 4 μ.μ. θα γίνει ο τελικός στο ελεύθερο πρόγραμμα του ντουέτου, όπου οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου πέρασαν ως τέταρτες και θα κυνηγήσουν την υπέρβαση, να ξεπεράσουν δηλαδή το ιταλικό δίδυμο και να ανέβουν στο βάθρο, με τις…