Σημαντικού ύψους χρηματοδότηση λαμβάνει ο Δήμος Ζωγράφου για να ανακατασκευάσει την πλατεία Άνοιξης αλλά και να προβεί σε ολικό λίφτινγκ σε παρακείμενες οδούς.

Χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων και του κτιριακού αποθέματος εξασφάλισε ο Δήμος Ζωγράφου.  Πρόκειται για κονδύλι ύψους 2.350.000 που ενέκρινε το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά σε παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Άνοιξης άλλα και στις παρακείμενες κεντρικές οδούς Ξηρογιάννη, Μπισκίνη και  Αμφιτρίτης.

Στόχος του Δήμου Ζωγράφου είναι ο επανασχεδιασμός και η πλήρης ανάπλαση της Πλατείας, η ενοποίηση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, η προαγωγή της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και η δημιουργία μίας ασφαλούς και θελκτικής πορείας για πεζή μετακίνηση. Ο Δήμος Ζωγράφου επιχειρεί να αυξήσει τόσο το ισοζύγιο πρασίνου της πόλης, όσο και να ενισχύσει την μικροκινητικότητα προκειμένου να είναι δυνατή η ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών χωρίς το αυτοκίνητο.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU.