Η ανατροφή ενός παιδιού από έναν μόνο γονέα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο γονέας πρέπει να καλύψει την πατρική όσο και ως μητρική φιγούρα στη ζωή του παιδιού σε όλες τις φάσεις της ανατροφής του, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης της ασφάλειας, της ανάπτυξης και της συναισθηματικής και σωματικής του ισορροπίας.

Ενώ, ως επί το πλείστον, αυτό γίνεται αθόρυβα μια ανύπαντρη μητέρα από το Fort Worth του Τέξας αποφάσισε να ενδυθεί κυριολεκτικά τον ρόλο της πατρικής φιγούρας όταν το απαίτησε η περίσταση. Η Yevette Vasquez άφηνε τον γιο της, Elijah, μαθητή της έκτης δημοτικού, στο σχολείο πριν από μερικά χρόνια, όταν παρατήρησε «περισσότερα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ από ό,τι συνήθως».

Τότε έμαθε ότι ο γιος της είχε μια κοινωνική εκδήλωση με τίτλο «Ντόνατς με τον Μπαμπά» στο σχολείο του εκείνη την ημέρα. «Τον ρώτησα τι συμβαίνει, αν υπήρχε κάποια εκδήλωση για την οποία υποτίθεται ότι έπρεπε να είμαι κι εγώ εκεί και μου είπε όχι, μην ανησυχείς. Είναι απλά η μέρα Ντόνατς με τον Μπαμπά».

Η Vasquez δήλωσε στο ABC News: «Του είπα, πώς και δεν μου το είπες και αστειεύτηκα ότι θα μπορούσα να είχα ντυθεί άντρας και να πάω». Προς έκπληξή της, το αγόρι αμέσως ζωντάνεψε με την ιδέα. «Μου είπε, μαμά, έχουμε 10 λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι! Όταν είδα πόσο ενθουσιασμένος ήταν με αυτή την ιδέα, αποφάσισα να το ακολουθήσω».

  • Διαβάστε επίσης: Έφηβη μαμά δεν μπορεί να βρει μπέιμπι σίτερ και παίρνει τον 1 έτους γιο της στον χορό της αποφοίτησης

Δεδομένου ότι έμεναν μόνο ένα τετράγωνο από το σχολείο, ο Vasquez και ο Elijah έτρεξαν στο σπίτι και έφτιαξαν την τέλεια στολή για τον μπαμπά μέσα σε μόλις επτά λεπτά. Ο Elijah βοήθησε τη μαμά του να μοιάζει με τον ρόλο της, δίνοντάς της ένα μουστάκι και το καρό πουκάμισό του, ενώ την καθοφηγούσε δημιουργικά. «Μου έλεγε τι να φορέσω. Μου έλεγε συνέχεια: «Όχι, ακόμα μοιάζεις με κορίτσι!»». Το δίδυμο τελικά κατέληξε σε μια εμφάνιση που περιλάμβανε ένα καπέλο του μπέιζμπολ, ένα καρό πουκάμισο με κουμπιά, ένα φαρδύ παντελόνι, ένα ψεύτικο μουστάκι και μια δόση κολόνιας για να ολοκληρώσει το σύνολο του μπαμπά.

«Ναι, ήταν η πρώτη φορά που ντύθηκα άντρας. Θα το θυμόμαστε αυτό για πάντα». Όταν επέστρεψαν στο σχολείο, η Vasquez εξεπλάγη ευχάριστα από τον τρόπο με τον οποίο οι…