Το προσωπικό του δουλεύει 84 ώρες την εβδομάδα και οι υπεύθυνοι κοιμούνται στο γραφείο για να προλάβουν τις αυστηρές προθεσμίες του Έλον Μασκ

γράφει η Βασιλίνα Ριστάνη *

Το άλλαξε χέρια, χέρια που κάνουν περικοπές εν μέσω της σχεδιαζόμενης αναμόρφωσης.  Το εργατικό δυναμικό της εταιρείας δουλεύει πολύ περισσότερες ώρες από τότε που ανέλαβε τη διοίκηση ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ. Οι υπάλληλοι κλήθηκαν να εργαστούν 12 ώρες τη μέρα – 7 ημέρες την εβδομάδα – από φόβο μήπως απολυθούν από το νέο ιδιοκτήτη.

Οι μάνατζερ τις Παρασκευές τα βράδια καθώς και τα Σαββατοκύριακα κοιμούνται στα γραφεία τους για να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του μεγιστάνα της τεχνολογίας. Από την Παρασκευή, έχουν τεθεί νέα καθήκοντα στο προσωπικό, τα οποία ορισμένοι θεωρούν ως ένα τεστ από την ομάδα του Μασκ για να δουν ποιοι πραγματικά εργάζονται σκληρά.

  • Διαβάστε επίσης: To Τwitter μόνο από το κακό στο χειρότερο θα πηγαίνει

Η «δικτατορία» του Μασκ

Ο Μασκ κατάργησε το διοικητικό συμβούλιο του , όπως προκύπτει από την κατάθεση της Δευτέρας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, εδραιώνοντας τη θέση του ως μοναδικός διευθύνων σύμβουλος. Οι ανησυχίες για απολύσεις στην εταιρεία είχαν αρχίσει να δημιουργούνται πριν ο Μασκ ολοκληρώσει την αγορά της πλατφόρμας την Πέμπτη.

Οι εργαζόμενοι έκτοτε ανησυχούν ότι η καριέρα τους στο θα τερματιστεί αν δεν ολοκληρώσουν τα καινούργια τους καθήκοντα μέχρι τις αρχές του μήνα. Τι περιλαμβάνουν αυτά; Η ομάδα του Μασκ ανέθεσε σε ορισμένους από τους μηχανικούς έργα κωδικοποίησης, γνωστά ως sprints. Άλλοι ανέλαβαν την πραγματοποίηση σημαντικών αλλαγών στην υπηρεσία επαλήθευσης.

Ένα εσωτερικό μήνυμα που τους εστάλη έλεγε ότι «η προσδοκία είναι κυριολεκτικά να δουλέψουμε 24 ώρες το 24ωρο για να το βγάλουμε εις πέρας». Δεν έχουν ενημερωθεί καν αν θα λάβουν αμοιβή για τις υπερωρίες, άδεια ή ασφάλεια. Εν τω μεταξύ, ζητήθηκε από τους υπεύθυνους να διενεργήσουν αξιολογήσεις απόδοσης και ποια άτομα θα παραμείνουν.

Οι κορυφαίοι από αυτούς συνάντησαν τον Έλον Μασκ και την ομάδα του. Περιέγραψαν τη δράση του τμήματός τους, την περασμένη εβδομάδα στα κεντρικά γραφεία του στο Σαν Φρανσίσκο. Τα στελέχη ένιωσαν σαν να τους αξιολογούσαν. Στον…