Την κατάργηση της υπουργικής απόφασης Σκρέκα ζητάει η αντιπολίτευση

Πυρά για ρουσφέτια σε ημέτερους, πελατειακή νοοτροπία και εξυπηρέτηση συμφερόντων εξαπολύουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αφορμή για αυτή την κριτική από πλευράς αντιπολίτευσης είναι η αλλαγή των όρων προτεραιότητας στη σύνδεση με το δίκτυο, η οποία αλλαγή σύμφωνα με την αντιπολίτευση αφήνει εκτός δικτύου ώριμες επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

  • Διαβάστε επίσης Ενεργειακή κρίση: Χώρες-μέλη της ΕΕ πιέζουν για μείωση του στόχου στο μερίδιο των ΑΠΕ

Φωτογραφικές διατάξεις

«Την ώρα που η ενεργειακή κρίση και οι επιλογές Μητσοτάκη για βίαιη απολιγνιτοποίηση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ έχουν φέρει την Ελλάδα στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης στην ακρίβεια του ηλεκτρικού ρεύματος, η κυβέρνηση αντί να προωθεί τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κάνει ρουσφέτια με φωτογραφικές διατάξεις σε ημέτερους», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αντί εδώ και 3 χρόνια να αναβαθμίσει το ηλεκτρικό δίκτυο, να προχωρήσει το ρυθμιστικό πλαίσιο της αποθήκευσης, να ενισχύσει τις ενεργειακές κοινότητες και την αυτοπαραγωγή/αυτοκατανάλωση, οδήγησε σε βραχυκύκλωμα και τις ΑΠΕ και τώρα κάνει ρουσφέτια, αλλάζοντας ακόμα και τον όρο της χρονικής προτεραιότητας», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σχολιάζει:

«Αντί λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να πανηγυρίζει για την ηλεκτροδότηση της χώρας για 5 ώρες αποκλειστικά με «πράσινη ενέργεια» την περασμένη Παρασκευή, οφείλει να απαντήσει στις διαρκώς αυξανόμενες καταγγελίες για την αδιαφανή αλλαγή της προτεραιοποίησης των έργων ΑΠΕ που παίρνουν δεσμευτικούς όρους σύνδεσης στο δίκτυο».

«Εκατοντάδες επενδυτές, ακόμα και ενεργειακοί κολοσσοί από το εξωτερικό, κάνουν λόγο για πλήρη αδιαφάνεια και φωτογραφικές διατάξεις που αφήνουν εκτός δικτύου ώριμες επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε ΑΠΕ, οι οποίες θα μπορούν με την ολοκλήρωσή τους να μειώσουν την τιμή στο παραγόμενο ρεύμα, με άμεσο θετικό αντίκτυπο στους λογαριασμούς των καταναλωτών», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και απευθύνει τα εξής ερωτήματα:

Ερωτήματα

«Με ποια κριτήρια καθορίστηκαν από την…