Η υποκλοπή αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις δεδομένων στην ιστορία της Αυστραλίας.

Χάκερς απείλησαν να δώσουν στη δημοσιότητα τα ιατρικά δεδομένα που υπέκλεψαν από περίπου χίλιους διάσημους Αυστραλούς. Για το νέο αυτό περιστατικό ρήγματος στην κυβερνοασφάλεια έστειλε σήμερα η Καμπέρα «ένα πολύ μεγάλο σήμα συναγερμού».

Σύμφωνα με την Medibank, έναν από τους ιδιωτικούς φορείς υγειονομικής ασφάλισης στην Αυστραλία, οι χάκερς έκλεψαν συνολικά 200 gigabyte δεδομένων. «Ο εγκληματίας παρείχε ένα δείγμα (από τα data που έχει υποκλέψει) για 100 φακέλους» διευκρίνισε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της προς το αυστραλιανό Χρηματιστήριο.

  • Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Φιλορώσοι χάκερ «χτύπησαν» ιστότοπους 14 αμερικάνικων αεροδρομίων

«Τα υποτιθέμενα δεδομένα περιλαμβάνουν τον τόπο στον οποίο έλαβε ιατρική φροντίδα ο πελάτης, καθώς και κωδικούς σχετικούς με τη διάγνωσή του και τις διαδικασίες« πρόσθεσε.

Ο ιδιωτικός ασφαλιστικός φορέας είχε ανακοινώσει ότι θα αναστείλει την διαμόρφωση τιμών των χρηματιστηριακών τίτλων του έως ότου αποκαλύπτονταν το πρωί της Τετάρτης οι λεπτομέρειες για την υποκλοπή.

Οι κυβερνοπειρατές απείλησαν να δημοσιοποιήσουν ή να πουλήσουν τα στοιχεία ξεκινώντας από 1.000 πολύ γνωστές προσωπικότητες, αν δεν κατέβαλε λύτρα η Medibank.

Οι προσωπικές πληροφορίες περίπου 9 εκατομμυρίων Αυστραλών, ήτοι σχεδόν του ενός τρίτου του πληθυσμού της χώρας, διέρρευσαν τον περασμένο μήνα έπειτα από κυβερνοπειρατεία που είχε στόχο την Optus, τον δεύτερο μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας στη χώρα.

Η υποκλοπή στην εταιρεία αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις δεδομένων στην ιστορία της Αυστραλίας.

Η υπουργός Εσωτερικών Κλερ Ο’Νιλ δήλωσε σήμερα ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί δεδομένη. «Σε συνδυασμό με την Optus, αυτό στέλνει ένα τεράστιο σήμα συναγερμού για τη χώρα» υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό ABC. «Ζούμε σε έναν νέο κόσμο. Θα δεχόμαστε αδιάκοπα ηλεκτρονικές επιθέσεις, κυρίως από τώρα και στο εξής» πρόσθεσε.