Οι τέσσερις από τους οκτώ έχουν τραυματιστεί σοβαρά από την έκρηξη που σημειώθηκε σε μονάδα παραγωγής στο Μπερζεράκ της Γαλλίας.

Έκρηξη σημειώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο Μπερζεράκ, του νομού Ντορντόν της Γαλλίας, μέσα στο χώρο του εργοστασίου Manuco, το οποίο ειδικεύεται στην παραγωγή νιτροκυτταρίνης, που χρησιμοποιείται στη σύνθεση σκονών και εκρηκτικών υλών.

Ο δήμαρχος του Μπερζεράκ, Jonathan Prioleaud, δήλωσε ότι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι σε σοβαρή κατάσταση, όπως μεταδίδει ο γαλλικός ιστότοπος «La voix du Nord».

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Αναφορές για έκρηξη σε φράγμα – Δείτε συγκλονιστικά βίντεο

Δεν υπάρχει κίνδυνος από τοξικά αέρια

Η έκρηξη, η προέλευση της οποίας δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί, σημειώθηκε σε κτίριο της εταιρείας Manuco, η οποία παράγει νιτροκυτταρίνη για πυρομαχικά, όπου βρίσκονταν περίπου 40 άτομα.

Η νομαρχία της Ντορντόν επιβεβαίωσε στις 3.30 μ.μ. ώρα Γαλλίας, ότι στο χώρο βρισκόταν σε εξέλιξη πυρκαγιά.

«Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο, παρακαλούμε αποφύγετε την περιοχή. Το επιχειρησιακό κέντρο της υπηρεσίας έχει ενεργοποιηθεί στο νομό», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη France Bleu, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 4 μ.μ. ώρα Γαλλίας.

Νωρίτερα, η νομαρχία είχε αναφέρει «αρκετούς τραυματίες», χωρίς να δηλώσει νεκρούς.

Όπως σημειώθηκε από τις αρμόδιες Αρχές, δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικότητας: «Όταν η νιτροκυτταρίνη εκραγεί, δεν συμβαίνει τίποτα άλλο».

Δύο εκρήξεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bergerac Democrat, η πρόσβαση στην περιοχή έχει απαγορευτεί, η πυροσβεστική υπηρεσία επιχειρεί στο σημείο και ο αντιπεριφερειάρχης βρίσκεται επί τόπου.

Το εργοστάσιο, το οποίο απασχολεί περίπου 80 υπαλλήλους, εκκενώθηκε.

Τρεις ομάδες SMUR και δύο ελικόπτερα έχουν κινητοποιηθεί. Το «Λευκό Σχέδιο» (σ.σ. κατάσταση ετοιμότητας) ενεργοποιήθηκε στο νοσοκομείο του Μπερζεράκ.

Μια μάρτυρας δήλωσε…