Ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής αναφέρθηκε στους λόγους που έγινε η μεταφορά του παιδοβιαστή στις φυλακές Γρεβενών.

Στο ζήτημα των αντιδράσεων που θα προκαλούσε η μεταφορά του παιδοβιαστή Ηλία Μίχου στις περισσότερες φυλακές της χώρας αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπαθανασίου, ο συγκεκριμένος κρατούμενος οδηγήθηκε σε μια από τις δύο φυλακές που προορίζονται για κρατούμενους τέτοιου είδους εγκλημάτων, όπως είχε συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις.

Ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπ. Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ότι η προστασία της ζωής όλων των φυλακισμένων αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας.

Διαβάστε επίσης: «Τον βάλαμε μόνο του σε κελί επειδή οι ποινικοί θα του έκαναν τη μούρη κρέας» είπε ο Μπαλάσκας

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο κ. Παπαθανασίου υποστήριξε ότι η παρουσία του 53χρονου παιδοβιαστή στις φυλακές Μαλανδρίνου ή σε αυτές του Δομοκού θα επέφερε «σφαγή» και «κανιβαλισμό».

Μάλιστα, επικαλέστηκε και τη γνωστή ιστορία του Μανώλη Δουρή, ο οποίος είχε βιάσει και σκοτώσει το ίδιο του το παιδί και βρέθηκε νεκρός στο κελί του.

«Σκεφτείτε για παράδειγμα ο φερόμενος ως παιδοβιαστής, που αυτές τις μέρες απασχολεί την κοινή γνώμη, να πάει σε ένα κατάστημα, ας πούμε πρώην τρίτου τύπου, όπως είναι του Μαλανδρίνου, ή του Δομοκού, ή των Τρικάλων. Θα γίνει χαμός, θα γίνει σφαγή εκεί μέσα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανασίου.

«Υπάρχουν και καταστήματα όπως είναι για προσβολή γενετήσιας πράξης, όπως είναι σεξουαλικά εγκλήματα κ.λπ., που είναι στα Γρεβενά και στα Τρίκαλα, όπου κι εκεί επικρατεί ησυχία. Και υπάρχουν καταστήματα που είναι έγκλειστοι για βαριά ποινικά αδικήματα, ένταξη σε εγκληματικές οργανώσεις και όλα αυτά, που οι φασαρίες είναι έτοιμες να πυροδοτήσουν γενικότερα προβλήματα» πρόσθεσε.

Αντιπαράθεση με Χήτα

Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής είχε έντονο διάλογο με βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνο Χήτα, ο οποίος υποστήριξε ότι η πολιτεία «προσφέρει προστασία» στον παιδοβιαστή μεταφέροντάς τον στις φυλακές Γρεβενών.

Κ. Παπαθανασίου: Καταρχήν, οι συνθήκες κράτησης σε όλα τα καταστήματα είναι…