Η ανησυχία της Αθήνας για ένα νέο κύμα εισβολής μεταναστών • Η προειδοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η θωράκιση της συνοριακής γραμμής με την Τουρκία.

Ο συναγερμός στην κυβέρνηση για τον Έβρο εντείνεται, καθώς για άλλη μια φορά φαίνεται ότι το Μεταναστευτικό εργαλοποιείται από την Τουρκία. Η προειδοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, ότι «στον Έβρο μεθοδεύεται ένα νέο κύμα εισβολής με δήθεν ανθρωπιστικό προσωπείο», δεν ήταν τυχαία.

Οι Τούρκοι προσπαθούν, όπως εξηγούν διπλωματικές, αστυνομικές αλλά και στρατιωτικές πηγές, να δημιουργήσουν πρόσθετα προβλήματα στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον πως η Άγκυρα, εκμεταλλευόμενη τους πρόσφυγες, στοχεύει και τούτη τη φορά στο άνοιγμα του μετώπου στην ευρύτερη περιοχή της Αδριανούπολης, στη διασπορά των (στρατιωτικών και αστυνομικών) δυνάμεών μας, στη χαρτογράφηση και κυρίως στην καταγραφή των αντιδράσεών μας και του «οπλοστασίου» που διαθέτει η χώρα μας, κυρίως στα σύνορα.

Αυτό το καλοκαίρι, σχεδόν καθημερινά, στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, 1.500 μετανάστες επιχειρούν να «εισβάλουν» στην Ελλάδα. Δεν πέρασε ούτε μια μέρα το τελευταίο τρίμηνο, όπως βεβαιώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, που να μην επιχείρησαν να περάσουν προς την Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη 1.500 δύστυχοι μετανάστες.

Πως οργανώνουν

Τι ακριβώς συμβαίνει; Οι πληροφορίες που έχουν συλλέξει από απέναντι οι ελληνικές αρχές είναι ότι οι τούρκοι στρατιωτικοί (καθώς και στρατοχωροφύλακες) συγκεντρώνουν καθημερινά μετανάστες και πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία που βρίσκονται σε μεγάλους αριθμούς στην Ανδριανούπολη και στην Κωνσταντινούπολη και αφού τους καταγράψουν, τους λένε «είτε περνάτε στην Ελλάδα είτε επιστρέφετε στην πατρίδα σας».

Εν συνεχεία τους «στοιβάζουν» σε πούλμαν, πιθανότατα μισθωμένα από την τουρκική κυβέρνηση, και τους μεταφέρουν στα σύνορα. Εκεί όχι μόνον τους προωθούν έως τη συνοριακή γραμμή, αλλά και τους υποδεικνύουν τα περάσματα, που κατά τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν φρουρούνται από έλληνες συνοριοφύλακες. Ετσι τους αναγκάζουν να περάσουν απέναντι δημιουργώντας πρόβλημα στην Ελλάδα.

Κατά τον Θεοδωρικάκο αυτή η…