Ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει πιαστεί σε «Καυδιανά δίκρανα»: Από τη μια πλευρά η Τουρκία, η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανοιγοκλείνει τη στρόφιγγα είτε στον Εβρο είτε στα νησιά και, από την άλλη πλευρά, μια Ευρώπη η οποία δεν δέχεται μετεγκαταστάσεις.

Την ανησυχία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, σχετικά με τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, μετέφερε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός υπεύθυνος Μετανάστευσης και Ασύλου του κόμματος, Γιώργος Καμίνης.

«Για πολλοστή φορά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου παραθέτει αριθμούς, για να ισχυριστεί ότι σχεδόν έχει λύσει το μεταναστευτικό. Όσο δεν υπάρχει όμως μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική αλληλεγγύης, όλο το αφήγημα της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό είναι εξ ορισμού υπονομευμένο», τόνισε στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Καμίνης.

Διαβάστε επίσης: Νότης Μηταράκης: Πολλά ερωτηματικά για το περιστατικό στον Έβρο – Ανταποκριτής ξένου ΜΜΕ παρίστανε τον μεταφραστή

Και έκανε λόγο για μία κυβέρνηση, η οποία αδυνατεί πλήρως να επιβάλει την άποψή της στο θέμα της μετεγκατάστασης στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

«H Ελλάδα έχει πιαστεί σε ‘Καυδιανά δίκρανα’: Από τη μια πλευρά η Τουρκία, η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανοιγοκλείνει τη στρόφιγγα είτε στον Εβρο είτε στα νησιά και, από την άλλη πλευρά, μια Ευρώπη η οποία δεν δέχεται μετεγκαταστάσεις», τόνισε ο κ. Καμίνης.

«Όσο η εξωτερική μας πολιτική θα παραμένει παγιδευμένη ακριβώς σε αυτά τα δίκρανα, δεν μπορούμε να μιλάμε για μια πετυχημένη πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα του μεταναστευτικού/προσφυγικού. Θα ακούμε ότι έχει μειωθεί ο αριθμός όσων έρχονται στην Ελλάδα και θα βλέπουμε – αντιφατικό εκ πρώτης όψεως – να χτίζονται θηριώδεις δομές στα νησιά», κατέληξε ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Κυβερνητική «δυσανεξία» στη δημοσιογραφική κριτική

Στην ομιλία του, ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε και στο θέμα των καταγγελιών για παράνομες επαναπροωθήσεις από την Ελλάδα, θέμα στο οποίο, όπως υπενθύμισε, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει τηρήσει εξ αρχής μια υπεύθυνη και μετριοπαθή στάση: «δεν έχει σπεύσει να υιοθετήσει άκριτα κάθε καταγγελία, γνωρίζοντας ακριβώς ότι η Τουρκία χειραγωγεί συστηματικά το μεταναστευτικό ζήτημα», όπως…