Καθώς οι εργαζόμενοι παραιτούνται μαζικά σε όλους τους κλάδους και απαιτούν καλύτερους μισθούς, παροχές και συνθήκες εργασίας, η αμερικανική οικονομία δεν βρίσκεται στην καλύτερή της φάση. Το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης σημαίνει ότι πολλοί εργάζονται σε δύο ή τρεις δουλειές για να συντηρήσουν τον εαυτό της ή την οικογένεια. Το πρόβλημα δεν φαίνεται να περιορίζεται μόνο στους ωρομίσθιους εργαζόμενους στον κλάδο των υπηρεσιών, με ορισμένους ακόμη και σε κορυφαίες θέσεις εργασίας να αναγκάζονται να αναλάβουν άλλη μία δουλειά για να τα βγάλουν πέρα.

Μια περίπτωση γυναίκας μηχανικού της NASA που αναζητά δεύτερη δουλειά για να ανταπεξέλθει στα έξοδα διαβίωσης έχει προκαλέσει αίσθηση. Η Kelly, η οποία ακούει στο όνομα @sexybabypartygirl στο TikTok, δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τον εαυτό της να προετοιμάζεται για μια συνέντευξη για δεύτερη δουλειά και προκάλεσε συζήτηση σχετικά με το κόστος διαβίωσης και τους μισθούς των εργαζομένων σε φημισμένες εταιρείες. Η Kelly έχει πτυχίο χημικού μηχανικού και εργάζεται στη NASA, ανέφερε η DailyDot. Ανέβασε επίσης ένα βίντεο με τον εαυτό της να χορεύει κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού της διαλείμματος φορώντας τα ρούχα εργασίας της NASA.

  • Διαβάστε επίσης: Το κόστος ζωής είναι πολιτικό όχι οικονομικό θέμα
@sexybabypartygirl Interview with the Apple store on Wednesday so we’ll seee #getreadywithme #tiffanyandco #nasa ♬ original sound – Kellyyyyy

Η Kelly αποκάλυψε στο αρχικό βίντεο ότι έκανε αίτηση για μια δεύτερη δουλειά στην Tiffany & Co, καθώς η δουλειά της στη NASA δεν καλύπτει τα δάνεια, το ενοίκιο και τα τακτικά της έξοδα. «Είμαι μηχανικός της NASA και κάνω αίτηση για μια θέση εργασίας στο Tiffany’s, μερικής απασχόλησης, και έχω συνέντευξη σε 40 λεπτά» ακούγεται να λέει στο βίντεο αφού έφτασε σε ένα εμπορικό κέντρο στο Χιούστον για τη συνέντευξη για δουλειά. Αργότερα, δημοσίευσε ένα βίντεο που έλεγε ότι πήρε τη δουλειά και της προσφέρθηκαν 20 δολάρια την ώρα. Το βίντεο έγινε viral, καθώς πολλοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι μια δουλειά στη NASA ήταν αρκετή για να τη συντηρήσει.

Η ίδια απάντησε στα σχόλια, γράφοντας: «Μου αρέσει η δουλειά μου στη NASA, πληρωνόμαστε καλά. Απλά θέλω λίγα περισσότερα χρήματα, δεν ψάχνω για νέα δουλειά πλήρους απασχόλησης, αλλά το ενοίκιο μου είναι υψηλό, έχω φοιτητικά δάνεια, έχω δάνεια…