Λάθος πρώτο: Πιστεύουμε πως οι ταινίες ερωτικού περιεχομένου (που λίγο ή πολύ όλοι έχουμε δει) είναι ρεαλιστικές. Λάθος δεύτερο: Θεωρούμε πως η διάρκεια ταυτίζεται άμεσα με την ποιότητα. Λάθος τρίτο: Ακούμε τον καθένα που λέει το μακρύ του και το κοντό του, που ανάθεμα κι αν λέει την αλήθεια.

Κάπως έτσι δημιουργούνται τα κόμπλεξ -κυρίως στους άνδρες- σχετικά με τη διάρκεια στο σεξ. Για κάποιο λόγο, που κανείς δεν ξέρει, έχει εδραιωθεί η πεποίθηση ότι η μέση σεξουαλική πράξη διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

  • Διαβάστε επίσης: Γάμοι χωρίς σεξ: Η μάστιγα της γενιάς των millennials

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί άντρες να ανησυχούν για τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, αφού… δεν προσεγγίζουν ούτε λίγο στο μισάωρο.

Έτσι, δημιουργώντας στο μυαλό τους μη ρεαλιστικές προσδοκίες προσθέτουν ένα συνεχές άγχος κατά την επαφή, με αποτέλεσμα να μην την απολαμβάνουν.

Μύθοι και αλήθειες

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα imop.gr, πολλές μελέτες έχουν καταγράψει τον χρόνο εκσπερμάτισης αντρών με ή χωρίς πρόβλημα. Τρεις από αυτές δημοσιεύτηκαν στο «Journal of Sexual Μedicine».

Η πρώτη (2005) έγινε σε 4 ευρωπαϊκές χώρες και έδειξε πως ο μέσος χρόνος εκσπερμάτισης των αντρών είναι 5,4 λεπτά.

Η δεύτερη στις ΗΠΑ (2006) έδειξε σε δείγμα 1.500 αντρών πως ο μέσος χρόνος διάρκειας των αντρών με πρόωρη εκσπερμάτιση ήταν 1,8 λεπτά και των αντρών χωρίς πρόβλημα 7,3 λεπτά. Ωστόσο, υπήρχαν άνθρωποι που μπορούσαν να έχουν διάρκεια έως και 25 λεπτά, αλλά ισχυρίζονταν πως είχαν πρόωρη εκσπερμάτιση!

Στην τρίτη μελέτη (2007) που περιελάμβανε μόνο άντρες με πρόωρη εκσπερμάτιση, καταγράφηκε πως το 90% εκσπερμάτιζε σε λιγότερο από 1 λεπτό.

TAGS: σεξ