Ο Τούρκος άσος του NBA, κατακεραύνωσε τον Ταγίπ Ερντογάν και εκθείασε τη φιλία των Ελλήνων και των Τούρκων.

Φορώντας ένα μπλουζάκι, με την ελληνική και τουρκική σημαία που έγραφε «Είμαστε οικογένεια», ο Ενές Καντέρ, o Τούρκος άσος του NBA, που έχει κυνηγηθεί από το καθεστώς Ερντογάν, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα, μέσω της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο ίδιος χαρακτήρισε απαράδεκτη τη «ρητορική μίσους» του Ερντογάν και τις απειλές της Άγκυρας, κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ σημείωσε πως Έλληνες και Τούρκοι, «είμαστε οικογένεια».

Διαβάστε επίσης: Στην Ελλάδα ο Ενές Καντέρ

«Ήθελα να έρθω εδώ και να δείξω στους Έλληνες, σε όλη την Ελλάδα, ότι οι πραγματικοί Τούρκοι αγαπούν την Ελλάδα. Οι πραγματικοί Τούρκοι είναι και οι καλύτεροι γείτονες των Ελλήνων. Είμαστε οικογένεια. Έτσι, ο λόγος που βρίσκομαι εδώ είναι να πω ότι αγαπώ τους Έλληνες, αγαπώ την Ελλάδα και να το πω σε όλο τον κόσμο».

«Πολλοί αθώοι Τούρκοι βρίσκονται υπό τον ζυγό του Ερντογάν»

Ο Ενές Καντέρ θέλησε να εκφράσει την εκτίμηση που τρέφει στους Έλληνες, που από την πρώτη μέρα άνοιξαν την αγκαλιά τους σε όλους τους Τούρκους πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα.

«Τώρα για τους Τούρκους η Ελλάδα είναι δεύτερη πατρίδα, γιατί δυστυχώς μετά την πίεση του Ερντογάν, πάρα πολλοί Τούρκοι προσπαθούν να δραπετεύσουν από τη χώρα τους και το πρώτο μέρος που θα πάνε είναι η Ελλάδα. Γι’ αυτό θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου στους Έλληνες και είναι πολύ σημαντικό, γιατί πολλοί αθώοι Τούρκοι βρίσκονται υπό το ζυγό του Ερντογάν».

Κυνηγημένος

Ο Ενές Καντέρ έχει κυνηγηθεί από το καθεστώς Ερντογάν, ενώ όπως δήλωσε ο ίδιος στο MEGA η τελευταία φορά που βρέθηκε στην Τουρκία ήταν πριν από εννέα χρόνια. Ήταν και η τελευταία φορά που είδε την οικογένειά του…

«Επειδή έχω μιλήσει πολλές φορές για τα προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα μου, δυστυχώς πολλά μέλη της οικογένειάς μου και φίλοι μου έχουν πάει στη φυλακή. Απλά και μόνο επειδή μιλάω για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ο κόσμος ξέρει την ιστορία μου επειδή απλά παίζω στο ΝΒΑ, όμως υπάρχουν τόσες πολλές ιστορίες και καταστάσεις πολύ χειρότερες από τη δική μου».

«Θέλω ο κόσμος να καταλάβει ότι η Ελλάδα δεν είναι ο εχθρός. Είμαστε οικογένεια, όπως γράφει και η μπλούζα…