Είναι όλα υπολογισμένα!

Για να ξεκινήσετε τη μέρα σας σωστά, σηκωθείτε από το κρεβάτι στις 7.12 π.μ. και γυμναστείτε για ακριβώς 21 λεπτά.

Για να αισθάνεστε κεφάτοι και να μην γκρινιάζετε, περάστε δέκα λεπτά στο ντους και στη συνέχεια αφιερώστε 18 λεπτά στο πρωινό.

Οι συγκεκριμένες οδηγίες προέρχονται από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 2.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τα αποτελέσματα να αναλύονται από τη μαθηματικό Dr Anne-Marie Imafidon, εκλεγμένη πρόεδρο της Βρετανικής Επιστημονικής Ένωσης, η οποία ανέπτυξε μια φόρμουλα για την καλύτερη πρωινή ρουτίνα.

  • Διαβάστε επίσης: Πώς θα κοιμηθείτε καλύτερα; – Τι προτείνουν οι ειδικοί ύπνου

Όπως σημειώνει η «Daily Mail», ο μέσος όρος των απαντήσεων δείχνει ότι ο βέλτιστος χρόνος στο ντους είναι δέκα λεπτά, με τους ανθρώπους να προτιμούν οκτώ ώρες στο κρεβάτι, να ξυπνούν στις 6.44 π.μ., να σηκώνονται στις 7.12 π.μ. και το πρωινό στις 7.25 π.μ.

«Η ύπαρξη αυτού του τύπου είναι ένα σπουδαίο εργαλείο. Ο συνδυασμός των διαφόρων στοιχείων θα πρέπει να είναι το κλειδί για να σηκωθείτε από το κρεβάτι σωστά», τονίζει η Dr Anne-Marie Imafidon.

18 λεπτά για πρωινό

Ίσως να μην αποτελεί έκπληξη για την έρευνα μιας εταιρείας δημητριακών, το γεγονός πως η φόρμουλα επηρεάζεται περισσότερο από το πόσο χρόνο περνάμε τρώγοντας πρωινό. Σχεδόν τα δύο τρίτα των ανθρώπων αναφέρουν ότι αυτό είναι σημαντικό για να προετοιμαστούν για την ημέρα. Μάλιστα, ο μέσος χρόνος στο τραπέζι του πρωινού φαίνεται να είναι 18 λεπτά.

Εσείς, για να υπολογίσετε αν η ρουτίνα σας θα σας βοηθήσει να είστε σε καλή διάθεση, διπλασιάστε τον χρόνο που ξοδεύετε στο πρωινό και στη συνέχεια προσθέστε τα λεπτά που ξοδεύετε για γυμναστική και ντους.

Έπειτα, υπολογίστε τη διαφορά μεταξύ της ώρας που κοιμηθήκατε και των βέλτιστων οκτώ ωρών -1,5, για παράδειγμα, αν κοιμηθήκατε 6,5 ώρες- και τη διαφορά σε ώρες -μεταξύ της ώρας που σηκωθήκατε και των 7.12 π.μ.-, αν σηκωθήκατε στις 8.12 π.μ.

Το σύνολο των λεπτών για πρωινό (διπλασιάζεται), άσκηση και ντους διαιρείται με το άθροισμα με βάση τις ώρες ύπνου και ξυπνήματος.

Τώρα προσθέστε τα λεπτά που ξοδεύετε για να κάνετε πράγματα όπως το διάβασμα της εφημερίδας ή το σταυρόλεξο, αφού πρώτα διαιρέσετε αυτόν τον αριθμό με το δύο.

Ο αριθμός στον οποίο καταλήγετε θα πρέπει να είναι…