«Ο ηρωικός στρατός μας εμπνέει εμπιστοσύνη στο έθνος μας» υπογραμμίζει ο Ερντογάν

Μία συμβολική επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ, επέλεξε να κάνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου της Τουρκίας την Πέμπτη, το οποίο πραγματοποιείται υπό την προεδρία του.


Ο Τούρκος πρόεδρος που σήμερα αποφασίζει για τις κρίσεις στο στράτευμα, με τις αποφάσεις του να κρίνουν πολλά, πλαισιωμένος από τα μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, έγραψε στο βιβλίου του Μαυσωλείου του Ατατούρκ: «Η Τουρκία αναδεικνύεται ως μνημείο σταθερότητας και εμπιστοσύνης στην περιοχή», επιχειρώντας να στείλει το δικό του μήνυμα εντός και εκτός των συνόρων.

Δοαβάστε επίσης: Χουλουσί Ακάρ: Το «Γεράκι» του Ερντογάν

Μήνυμα Ερντογάν

«Αγαπητέ Ατατούρκ, είμαστε ενώπιον σας με την ευκαιρία της συνεδρίασης του 2022 ως μέλη της Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου. Η Δημοκρατία της Τουρκίας, την οποία μας εμπιστευτήκατε, συνεχίζει να αναδεικνύεται ως μνημείο σταθερότητας και εμπιστοσύνης στην περιοχή της σε μια κρίσιμη στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν στο μήνυμα του.

Και πρόσθεσε «ο ηρωικός στρατός μας εμπνέει εμπιστοσύνη στο έθνος μας. Οι επιτυχίες από τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας έως τις διασυνοριακές επιχειρήσεις αποδεικνύουν ξεκάθαρα τις ικανότητες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεών μας. Είθε η ψυχή σας να αναπαυθεί εν ειρήνη».

Η θητεία των Αρχηγών του Στρατού

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να αποφασιστεί η παράταση της θητείας του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ, μετά και τη ρύθμιση που φρόντισε να περάσει ο ΕΡντογάν στις 13 Ιουλίου και επιτρέπει την παραμονή του έως το 72ο έτος της ηλικίας του. Μία ρύθμιση που για τα τουρκικά ΜΜΕ ήταν ενδεικτική των προθέσεων του τούρκου προέδρου, με αναλυτές να σημειώνουν ότι αν επιβεβαιωθεί θα δείξει και την κατεύθυνση των προθέσεων της Άγκυρας.

Στην ίδια συνεδρίαση υπό συζήτηση μπαίνει και το ζήτημα του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχου Αντνάν Οζμπάλ και του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Χασάν Κιουτσιούκακγιουζ, των οποίων η θητεία παρατάθηκε κατά ένα έτος πέρυσι.

Αντίστοιχα στο πλαίσιο των κρίσεων στο στράτευμα θα…