Η φωτιά εκδηλώθηκε στη σκεπή του νοσοκομείου και επεκτάθηκε γρήγορα στην εξωτερική επένδυση του κτιρίου

Τη λύπη του για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη εξέφρασε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αρχίατρο Στάθη Λεάνα.

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της τουρκικής προεδρίας ο Ερντογάν εξέφρασε την λύπη του για τη φωτιά στο Ελληνικό Νοσοκομείο του Μπαλουκλί και ευχήθηκε «περαστικά», κατά πώς είθισται στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντινούπολη: Οι ρωμιοί πρωτοπόροι της τουρκικής εκπαίδευσης

Παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή

Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις από την πρώτη στιγμή, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρξαν απώλειες ζωών και περιουσίας, καθώς και ότι η φωτιά κατασβέστηκε και στο σημείο λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας.

Ο Ερντογάν όπως επισημαίνεται έλαβε λεπτομερή πληροφόρηση για την κατάσταση του νοσοκομείου, τους ασθενείς και το προσωπικό. Δεσμεύτηκε δε ότι «το νοσοκομείο θα επισκευαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Υπεύθυνος ο Υπουργός Υγείας για τη μελέτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τούρκος πρόεδρος ανέθεσε στον Υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά να προχωρήσει στις απαραίτητες μελέτες για το Ελληνικό Νοσοκομείο Μπαλουκλί.

Καλίν: Με εντολές του προέδρου μας

Για τις εξελίξεις σχετικά με το νοσοκομείο απάντησε και ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν. Ο Καλίν ανέφερε ότι η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέρχι στιγμής αιτία «στο ιστορικό αυτό νοσοκομείο».

«Με τις εντολές του Προέδρου μας, παρενέβησαν άμεσα στο περιστατικό, το Υπουργείο Εσωτερικών μας, η Νομαρχία μας Κωνσταντινούπολης και οι πυροσβέστες μας, έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο. Επί του παρόντος, οι εργασίες κατάσβεσης συνεχίζονται. Δεν υπάρχει απώλεια ζωής ή τραυματισμός. Οι ασθενείς εκεί απομακρύνθηκαν γρήγορα» πρόσθεσε ο Καλίν.

Ενημέρωσε δε ότι «και πάλι, με εντολή του Προέδρου μας, σχεδόν 80 ασθενείς παραπέμπονται στο Νοσοκομείο Επειγόντων Περιστατικών Murat Dilmener. Θα συνεχίσουν να λαμβάνουν φροντίδα εκεί. Έτσι, έναντι…