Η ακρίβεια και ο υψηλός πληθωρισμός στις ΗΠΑ απασχολούν κυρίως τους πολίτες, οι οποίοι αποδοκιμάζουν τις πολιτικές Μπάιντεν.

Τρεις εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, παραμένει κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του, καθώς οι Αμερικανοί ανησυχούν για την πορεία του πληθωρισμού, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos, για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της διήμερης έρευνας, το 40% των Αμερικανών επιδοκιμάζει το έργο του προέδρου Μπάιντεν, ποσοστό το οποίο παρέμεινε αμετάβλητο σε σύγκριση με δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης: Για την επόμενη… πανδημία προετοιμάζονται οι ΗΠΑ – Το σχέδιο που ενέκρινε ο Μπάιντεν

Σοβαρό εμπόδιο για τις αμβλώσεις ενδεχόμενη νίκη των Ρεπουμπλικάνων

Η χαμηλή δημοτικότητα του Τζο Μπάιντεν ενισχύει το σενάριο ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 8 Νοεμβρίου, αν και οι αναλυτές εκτιμούν πως οι Δημοκρατικοί έχουν περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας.

Ακόμη όμως και με τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι Ρεπουμπλικάνοι θα είναι σε θέση να προβάλουν σθεναρά εμπόδια στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επιχειρήσει να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους γύρω από τη δέσμευση των Δημοκρατικών για τη διασφάλιση του δικαιώματος στην άμβλωση, το οποίο περιορίστηκε δραστικά από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου – πριν από περίπου 4 μήνες – η οποία ανέτρεψε την ετυμηγορία – ορόσημο στην υπόθεση «Ρόου εναντίον Γουέιντ».

Την Τρίτη, ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι το πρώτο νομοσχέδιο στην ατζέντα του Κογκρέσου, εφόσον κερδίσουν οι Δημοκρατικοί, θα είναι αυτό που θα διασφαλίζει το δικαίωμα στην άμβλωση.

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι ανησυχούν πολύ περισσότερο για την οικονομία, η οποία επί των ημερών τού Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ πλήττεται από τα υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού από τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

Οι κλυδωνισμοί στην οικονομία είχαν βοηθήσει τότε τον Ρεπουμπλικάνο, Ρόναλντ Ρέιγκαν, να αποτρέψει την επανεκλογή του Δημοκρατικού,…