Η Έμιλι Ο’ Χάρα Ραταϊκόφσκι γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου 1991 στο Λονδίνο της Αγγλίας από Αμερικανούς γονείς. Είναι μοναχοπαίδι.  Η μητέρα της απέκτησε διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και εργάστηκε ως καθηγήτρια αγγλικών, ενώ ο πατέρας της είναι ζωγράφος και καθηγητής τέχνης.

Η Έμιλι μεγάλωσε στις εύπορες γειτονιές του Λονδίνου, West Kensington και Bloomsbury, μέχρι που η οικογένειά της μετακόμισε στο Σαν Ντιέγκο όταν ήταν πέντε ετών. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής της ηλικίας στο Encinitas της Καλιφόρνια.

Όταν ήταν μικρό κορίτσι, η υποκριτική και το θέατρο ήταν οι εμμονές της, ακόμη και πριν μετακομίσει στην Καλιφόρνια. Έδινε παραστάσεις για την οικογένειά της ξεκινώντας από πολύ μικρή ηλικία. Σπούδασε μπαλέτο και έπαιζε ποδόσφαιρο εκτός από την υποκριτική όταν ήταν μικρότερη.

Τελικά την τράβηξε η υποκριτική και το μόντελινγκ και αυτά τα δύο επαγγέλματα έγιναν γρήγορα οι κύριοι επαγγελματικοί της στόχοι.

  • Διαβάστε επίσης: Έμιλι Ραταϊκόφσκι: Κάνει μπάνιο γυμνή με το παιδί της, ανεβάζει φωτογραφίες προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων
View this post on Instagram

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Ποια είναι η καθαρή αξία της περιουσίας της;

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι διαθέτει περιουσία καθαρής αξίας 8 εκατομμυρίων δολαρίων. Έγινε γνωστή από τις εμφανίσεις της σε πολλά περιοδικά μόδας, καθώς και μέσα από γυμνές φωτογραφήσεις της. Το υπερατού της, όμως, είναι η εξαιρετική δημοφιλία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα που αγκάλιασε τη «διασημότητα του Instagram» σε αντίθεση με τη συμβατική πορεία που συνήθως ακολουθεί ένα μοντέλο για να γίνει γνωστό.

Έχει, επίσης, κάνει εμφανίσεις σε διάφορες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα στον κόσμο, αλλά είναι επίσης κάπως αμφιλεγόμενη φιγούρα. Αν και υποστηρίζει τις φεμινιστικές θεωρίες, η θέση της σχετικά με τη σεξουαλική έκφραση έχει προκαλέσει κριτική από διάφορους σχολιαστές.

Φοίτησε προσωρινά στο UCLA το 2009, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε ότι οι άλλοι φοιτητές και το πρόγραμμα σπουδών δεν ταίριαζαν με τις φιλοδοξίες της για τη ζωγραφική. Συνεργαζόμενη με τον φωτογράφο Τόνι Ντουράν συνέχισε να εργάζεται ως μοντέλο για διάφορες καμπάνιες και editorials τα επόμενα…