Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία επίσημη επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας. Αναταραχή στην πόλη Σακέζ μετά την κηδεία της 22χρονης που βρέθηκε νεκρή μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία για παραβίαση του κώδικα για τη μαντίλα

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στην κουρδική πόλη Σακέζ του Ιράν, ανέφερε η ιρανική οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Hengaw.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση

Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία επίσημη επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας, μεταδίδει το ΑΠΕ. Η Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Hengaw έγραψε στον λογαριασμό της στο ότι δύο πολίτες σκοτώθηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν τους διαδηλωτές στο Σακέζ.

  • Διαβάστε επίσης Ιράν: Νεκρή η 22χρονη που είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα

Διαμαρτυρίες για το θάνατο 22χρονης που συνέλαβε η «αστυνομία ηθών»

Σημειώνεται ότι στην πόλη Σακέζ έχουν ξεσπάσει από προχτές διαμαρτυρίες με αφορμή το θάνατο της 22χρονης που πέθανε σε νοσοκομείο της Τεχεράνης μετά από καρδιακό επεισόδιο και ενώ είχε συλληφθεί από την «αστυνομία ηθών» για παραβίαση του «ενδυματολογικού κώδικα», επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα!

Στην πόλη Σακέζ προχτές με αφορμή την κηδεία της 22χρονης Μαχσά Αμινί διαδηλωτές φώναξαν αντικυβερνητικά συνθήματα, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να τους διαλύσουν, ενώ υπήρξαν αναφορές και για τραυματίες διαδηλωτές.

Ωστόσο τα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει με τραυματίες από την πόλη Σακέζ, το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά τους.