Φουριόζος ο Κάρλος Κορμπεράν στον Ρέντη. Και άμεσα εναρμονισμένος με τις ανάγκες που προκύπτουν ενόψει Σλόβαν

Κατά τον Όσκαρ Γουάιλντ «κανείς ποτέ δεν έχει δεύτερη ευκαιρία για να κάνει μια πρώτη καλή εντύπωση». Και όσο και αν σε αυτές τις περιπτώσεις σπάνια καταφέρνει κάποιος να μείνει έξω από τη ζώνη των «κλισέ», καθώς πάντα στην αρχή και για κάθε «νέο» οι καλές κουβέντες περισσεύουν; Ο Κάρλος Κορμπεράν φαίνεται πως όντως μπήκε στον Ρέντη με το… δεξί. Σχεδόν φουριόζος.

Βεβαίως είναι και οι συνθήκες «ειδικές» καθώς σε 48 ώρες ο Ισπανός πρέπει να καθίσει πρώτη φορά στον πάγκο. Δεν συνηθίζεται όμως σε μια πρώτη προπόνηση ούτε η προβολή «βίντεο» με επιλεγμένα στιγμιότυπα του επόμενου αντιπάλου. Ούτε ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης διάρκειας σχεδόν δύο ωρών. Ούτε μια πρώτη ουσιαστική «δοκιμή» ενδεκάδας με αλλαγή σχηματισμού και εκπλήξεις σε πρόσωπα. Δείχνουν όλα αυτά προσήλωση, ου μην και μια καλή προσαρμογή στα δύσκολα δεδομένα.

«Ποια παρουσίαση; Το ματς»

Πρώτα από όλα ο Ισπανός αμέσως μετά τις «υπογραφές» και πριν πάρει τον δρόμο για το Ρέντη ρωτήθηκε από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για την επίσημη παρουσίασή του. Για τη γνωστή διαδικασία που αυτονόητα αποτελεί την αφετηρία για κάθε νέο προπονητή. Τι απάντησε; Πως θα ήθελε ό,τι είναι να γίνει, να γίνει αργότερα, καθώς τώρα υπάρχουν τα ματς με τη Σλόβαν. «Δεν έχουμε χρόνο. Έχουμε το ματς την Πέμπτη» απάντησε σε ελεύθερη μετάφραση. Και ξάφνιασε ευχάριστα.

«Ομάδα νικητών»

Και όταν έφτασε στον Ρέντη; Συνέχισε από εκεί όπου σταμάτησε: «Υπάρχει ένα πολύ δύσκολο ματς για εμάς μπροστά μας και θα πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως τη δουλειά. Θέλω να έχουμε την μπάλα. Να έχουμε εμείς τον έλεγχο. Να βάζουμε πίεση στον αντίπαλο. Είμαστε μια ομάδα νικητών και πρέπει να το δείχνουμε στο γήπεδο. Θέλω να είμαστε ο Ολυμπιακός» ήταν οι πρώτες του ατάκες προς τους ποδοσφαιριστές πριν τους ενημερώσει ότι υπάρχει ήδη ένα σχετικό «βίντεο» με επιλεγμένα στιγμιότυπα της Σλόβαν – το Σάββατο είχε ματς πρωταθλήματος.

Με τρία στόπερ

Και όταν πλέον πάτησε χορτάρι; Η πρώτη προπόνηση αφιερώθηκε σχεδόν «αποκλειστικά» στη δοκιμή ενός διαφορετικού σχηματισμού. Διάταξη με τρεις κεντρικούς αμυντικούς από την πρώτη στιγμή και επιμονή στο build up. Ο…