Παράνομη η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων τονίζουν τα στελέχη του ΚΚΕ χαρακτηρίζοντας κωμικές τις δηλώσεις του πρωθυπουργού

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις δεν ξεπλένονται από τις παραιτήσεις που έγιναν» τόνισε ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον ρ/σ «Αθήνα 9,84».

Αντιλαϊκή και κατασταλτική πρακτική

Χαρακτήρισε «κωμικές» τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και προσέθεσε ότι «όλα αυτά γίνονται για να κρύψουν την ουσία του προβλήματος: Το διαχρονικό και πολύ επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο που εδώ και τόσα χρόνια ευθύνεται για τη δράση διαφόρων σκοτεινών κέντρων και μηχανισμών για τη διόγκωση και νομιμοποίηση, εντός και εκτός εισαγωγικών, των παρακολουθήσεων».

Διαβάστε επίσης Υπόθεση υποκλοπών: Υπάρχουν ήδη τα πρώτα ευρήματα, η έρευνα συνεχίζεται – Ανακοίνωση ΑΔΑΕ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

«Για εμάς είναι παράνομη η παρακολούθηση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη, όπως και του κάθε ανθρώπου, είναι παράνομο να υπάρχει παραβίαση προσωπικών δεδομένων» προσέθεσε και τόνισε ότι «είναι μια βαθιά αντιλαϊκή και κατασταλτική πρακτική» υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι «πρέπει να αλλάξει αυτό το θεσμικό πλαίσιο που έχει γίνει λάστιχο με αφορμή διάφορα ζητήματα: μια είναι η «εθνική ασφάλεια», την άλλη είναι πιο βολικοί και επικίνδυνοι όροι όπως «καταπολέμηση του ριζοσπαστισμού» και άλλα που μπορεί ο καθένας να τα κάνει ό,τι θέλει».

Επισήμανε ότι «οι οδηγίες της ΕΕ έρχονται να υπηρετήσουν αυτή την πρακτική» προσθέτοντας ότι «μόνο το ΚΚΕ έχει καταγγείλει και καταψηφίσει όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Π. Αλέπης είπε ότι «αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί από αυτούς που μας κάνουν το βίο αβίωτο, που ευθύνονται για την αντιλαϊκή πολιτική, για την αύξηση του αυταρχισμού και της καταστολής, ενώ όλο αυτό έρχεται και δένει με την υπόθεση των παρακολουθήσεων».

Συνακροάσεις

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ «από το 2016 έχει καταγγείλει συνακροάσεις στο κτίριο της ΚΕ, και ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η τωρινή της ΝΔ, έχουν δώσει απαντήσεις».

Ο Π. Αλέπης τόνισε ότι «το αντιλαϊκό κατασταλτικό οπλοστάσιο δυναμώνει και είναι υπόθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος να το στείλει στον κάλαθο των αχρήστων, να το αντιπαλέψει και να υπερασπίσει τα…