Ο Ολυμπιακός παρουσίασε τον Κάρλος Κορμπεράν, με τον Ισπανό τεχνικό να δίνει το στίγμα του για την ομάδα που θέλει να δημιουργήσει. Νοοτροπία νικητή, επίθεση και ευκαιρία για 90 λεπτά!

Ο Κάρλος Κορμπεράν είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού και το απόγευμα της Τετάρτης (3/8) οι πρωταθλητές Ελλάδος παρουσίασαν τον Ισπανό τεχνικό ο οποίος έδωσε με το… καλησπέρα το στίγμα του.

Ο 39χρονος προπονητής εμφανίστηκε έτοιμος και αποφασισμένος για τη μεγάλη πρόκληση της καριέρας του, χαρακτήρισε τους Πειραιώτες ως ένα από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης και τόνισε πως θέλει να δώσει στην ομάδα του νοοτροπία νικητή.

Ο Κορμπεράν μίλησε μεταξύ άλλων για τη φιλοσοφία του, για τους λόγους που επέλεξε τον Ολυμπιακό, αλλά και για τις επιρροές από σπουδαίους προπονητές, όπως ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Διαβάστε επίσης: Όταν ο Κορμπεράν συνάντησε τον Ιμπαγάσα: Πάντα θα θυμάμαι πόσο εύκολο τού ήταν…

Όσα είπε ο Κορμπεράν:

«Είναι τιμή να είμαι εδώ, ξεκίνησα πριν από χρόνια την καριέρα μου και ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, έχω μεγάλη ευθύνη, μοιραζόμαστε τον ίδιο τρόπο που βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Έχουμε νοοτροπία νικητή και γι’ αυτό κάθομαι εδώ. Σε ευχαριστώ Κρίσταν και όλους, ξεκινάει ένα κεφάλαιο. Με ένα σημαντικό ποδόσφαιρο, κάθε προπονητής που θέλει να είναι στο κορυφαίο επίπεδο, θέλει να παίζει στα κορυφαία παιχνίδια».

Για τη φιλοσοφία του: «Μπορώ να φανταστώ τον Ολυμπιακό στο επίπεδο που όλοι γνωρίζουμε. Πρέπει να παίζουν με μία φιλοσοφία νικητή και να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, να κυριαρχούμε. Ξέρουμε ότι η νοοτροπία είναι να δείξουμε ότι έχουμε την πρωτοβουλία, κυριαρχούμε, κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Να δείχνουμε πως ξεκάθαρος στόχος μας είναι η νίκη».

Για το σύστημα που προτιμάει να παίζει και αν θα παίζει με ένα σύστημα όπως στη Χάντερσφιλντ, όπου έπαιζε ένα παιχνίδι αντεπιθέσεων: «Κάθε ομάδα είναι διαφορετική και προσεγγίζει διαφορετικά, γιατί οι προσδοκίες είναι διαφορετικές. Στη Χάντερσφιλντ καταφέραμε το καλύτερο επίπεδο που μπορούσαμε. Την δεύτερη χρονιά είχαμε τρία σχήματα στην άμυνα, τέσσερα στην επίθεση. Γιατί πιστεύω ότι οι εναλλακτικές σου δίνουν δύναμη. Αυτή την στιγμή να συγκεντρωθώ να έχω ένα σταθερό σχήμα και να έχουμε μία…