«Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει τη δυνατότητα να δει ιδίοις όμμασι τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής» είπε ο Κουλέμπα

Να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ουκρανία κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Η πρόσκληση Κουλέμπα έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών στην ΕΡΤ κατά την οποία μίλησε για τα θέματα της ενέργειας και της επισιτιστικής κρίσης. Όπως είπε οι σχέσεις των δύο κρατών είναι άριστες παρά το γεγονός ότι -όπως υποστήριξε- εντός της Ελλάδας υπάρχουν εκείνες οι δυνάμεις που επιχειρούν να τις υπονομεύσουν.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ – Ρωσία: Έγινε η πολυπόθητη επικοινωνία του Άντονι Μπλίνκεν με τον Σεργκέι Λαβρόφ – Συμφώνησαν ότι διαφωνούν

Να δει ιδίοις όμασι

Ο ίδιος είπε ότι περιμένει την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κίεβο, προκειμένου ο Έλληνας πρωθυπουργός να έχει τη δυνατότητα να δει ιδίοις όμμασι τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής αλλά και να συζητήσει μια σειρά θεμάτων που -εκτός από τον πόλεμο- περιλαμβάνουν ζητήματα όπως το εμπόριο, η ενέργεια αλλά και η ανοικοδόμηση της Μαριούπολης.

Ο κ. Κουλέμπα δήλωσε ότι στην Ουκρανία αναμένουν την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και πως η ατζέντα της συζήτησης, εκτός από τον πόλεμο, περιλαμβάνει και άλλα σημαντικά θέματα. «Εκτιμούμε εκείνη την στήριξη -και πολιτική και στρατιωτική- η οποία δόθηκε στην Ουκρανία από την κυβέρνηση της Ελλάδας και ειδικά από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Φυσικά περιμένουμε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να μας επισκεφθεί. Νομίζω ότι πάρα πολλά ιστορικά θέματα ενώνουν τις χώρες μας και θα ήταν πολύ φυσικό ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας να επισκεφθεί την Ουκρανία. Και επιπλέον να δει με τα ίδια του τα μάτια τι είναι ο πόλεμος με τη Ρωσία».

Νούμερο ένα θέμα ο πόλεμος

«Αναμφισβήτητα, νούμερο ένα θέμα συζήτησης θα είναι ο πόλεμος. Επειδή όσο υπάρχει ο πόλεμος είναι θέμα που θα κυριαρχεί σε όλες τις διαπραγματεύσεις μας. Και όσο πιο γρήγορα μας βοηθήσει η Ελλάδα να κερδίσουμε αυτό τον πόλεμο τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να περάσουμε σε άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Θέματα που θα συζητήσουμε ακόμα είναι το εμπόριο – επειδή η ζωή δεν σταματάει και πρέπει να κάνουμε εμπόριο, να…