Η συναυλία θα γίνει την Παρασκεύη στις 8μμ. Το ιστορικό κελί του Μίκη Θεοδωράκη θα είναι ανοιχτό για επίσκεψη από τις 5 μ.μ

Την Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη το ΚΚΕ θα διοργανώσει συναυλία αφιέρωμα σε έναν χώρο που υπήρξε εμβληματικός τόσο για την αγωνιστική διαδρομή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη όσο και για την αντίσταση κατά της εφτάχρονης χούντας (1967 – 1974).

Ανοιχτό για επίσκεψη το ιστορικό κελί του Μίκη

Στο πλαίσιο αυτό η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, στις 8 μ.μ. στον χώρο των πρώην φυλακών Ωρωπού. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

  • Διαβάστε επίσης Μίκης Θεοδωράκης: Στον τάφο μου να γραφεί «Πολέμησε το Δεκέμβρη» – Η συμμετοχή στον ΕΛΑΣ και τη μάχη της Αθήνας το 1944
  • Διαβάστε επίσης Μίκης Θεοδωράκης – «Έσμιξες τους τρανούς αητούς με τους χρυσούς αγγέλους»

Στη συναυλία – αφιέρωμα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ρίτα Αντωνοπούλου, Βιολέτα Ικαρη, Δημήτρης Κανέλλος, Πολυξένη Καράκογλου, Μαριλίζα Λούντζη, Κώστας Τριανταφυλλίδης. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Μανόλη Ανδρουλιδάκη.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ και γραμματέας της κομματικής οργάνωσης Αττικής

Το ιστορικό κελί του Μίκη Θεοδωράκη θα είναι ανοιχτό για επίσκεψη από τις 5 μ.μ.

Μην ξεχνάς τον Ωρωπό

Το αφιέρωμα αυτό στον Μίλη Θεοδωράκη από το ΚΚΕ επελέγη να γίνει στον χώρο των πρώην φυλακών Ωρωπού, εκεί όπου και ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης φυλακίστηκε από τον Οκτώβρη του 1969 μέχρι τον Απρίλη του 1970 από τη εφτάχρονη δικτατορία.

Η φυλάκισή του άλλωστε στον Ωρωπό αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για δύο τραγούδια του, όπως το «Κι εσύ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς τον Ωρωπό» και το «Διότι δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις».

Τα «Μεγάλα Μεγέθη»

Ο χώρος των άλλοτε φυλακών του Ωρωπού λειτούργησε αρχικά (από το 1909 έως το 1933) ως…