Κυριάκος Μητσοτάκης και Δόμνα Μιχαηλίδου θα εξετάσουν τα ζητήματα που έχουν προκύψει, μετά και τις τελευταίες καταγγελίες.

Το θέμα των προνοιακών δομών και των καταγγελιών που έχουν διατυπωθεί από φορείς και πρώην φιλοξενούμενους, μετά τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου», αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στο κυβερνητικό επιτελείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σ’ αυτήν θα λάβουν μέρος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του, καθώς και η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου και άλλοι παράγοντες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θα λάβουν μέρος και οι υπουργοί Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και Γιώργος Γεραπετρίτης.

Θα εξεταστούν όλες οι καταγγελίες

Από το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνεται ότι θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί για όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται στη λειτουργία των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου», είτε πρόκειται για επικεφαλής ή εργαζόμενους.

Το κυβερνητικό επιτελείο θα αναζητήσει λύσεις για τη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής, αλλά και για τι θα γίνει με τα παιδιά όσο θα βρίσκεται σε εξελιξη η διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.

Όπως υπογραμμίζουν στελέχη της κυβέρνησης δεν πρόκειται να κλείσει η «Κιβωτός», καθώς κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες παιδιά να βρεθούν στο δρόμο.

Συνεχίζεται η έρευνα της Δικαιοσύνης

Την ίδια ώρα, από τις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να ανατεθεί ο φάκελος της υπόθεσης σε εισαγγελείς ανηλίκων από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται πέντε δομές, της Αθήνας, του Βόλου, της Χίου, των Ιωαννίνων και της Καλαμάτας.

Οι καταγγελίες μάλιστα αξιολογούνται ως πολύ σοβαρές, καθώς προέρχονται από διαφορετικά πρόσωπα και χώρους και αφορούν διάφορα αδικήματα.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής στην υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων έχουν ήδη καταθέσει τρία άτομα:

• Ο 19χρονος, που έχει καταγγείλει περιστατικά ασέλγειας και κακοποιητικής συμπεριφοράς σε βάρος του κατ’ εξακολούθηση από στέλεχος της Κιβωτού.

• Ένας 16χρονος, ο οποίος έχει επιβεβαιώσει τα όσα φρικτά αποκάλυψε ο…