Τι αλλάζει και γιατί στις περιοδείες Μητσοτάκη – Τι θα κάνει ο ίδιος στην Αχαΐα σήμερα και αύριο

Το διήμερο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα (σήμερα και αύριο) δίνει επισήμως το σήμα έναρξης των… νέου τύπου προεκλογικών περιοδειών της ΝΔ.

Οι επιτελείς της κυβέρνησης και του κόμματος αποφάσισαν ένα καινούργιο μοντέλο εξορμήσεων, το οποίο θα εφαρμοστεί στον σχεδιαζόμενο… πρωθυπουργικό γύρο της Ελλάδας μέχρι τις κάλπες του 2023, όπως επιβεβαίωναν στο in κυβερνητικοί παράγοντες και για πρώτη φορά θα αναδειχθεί στην Αχαΐα.

Διαβάστε επίσης: Στροφή από Μητσοτάκη στο «χαρτί» των μεταρρυθμίσεων

Πρόκειται για έναν νομό που έτσι κι αλλιώς ενδιαφέρει πολύ τη γαλάζια παράταξη, δεδομένης της αυξημένης δύναμης τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Τι αλλάζει

Το «μοντέλο Πάτρας» περιλαμβάνει συγκεκριμένους άξονες.

Ο πρώτος είναι ότι το κόμμα έρχεται πλέον μπροστά (ομιλία Μητσοτάκη ενώπιον κομματικού ακροατηρίου, ζυμώσεις με τα τοπικά γαλάζια στελέχη κ.ο.κ.). Και αυτό γιατί καθ’ οδόν προς τις εκλογές κρίνεται αναγκαία η μέγιστη κομματική συσπείρωση.

Ο δεύτερος αφορά την προβολή του κυβερνητικού έργου τόσο σε ό,τι αφορά το πώς κλείνει η τετραετία όσο και τις δεσμεύσεις επόμενης τετραετίας.

Ο τρίτος έχει να κάνει με τις συσκέψεις μεταξύ υπουργών και άλλων στελεχών που (θα) συνοδεύουν τον πρωθυπουργό προκειμένου να καταγράφονται προβλήματα και αιτήματα.

Ο τέταρτος σχετίζεται με τα δημόσια μηνύματα του Μητσοτάκη μέσα από συνεντεύξεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μαζί κυβέρνηση και κόμμα

Στις προεκλογικές περιοδείες επιδιώκεται να βγαίνει προς τα έξω μια εικόνα αρμονίας μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος. Είναι ενδεικτική η… επιστράτευση πλήθους στελεχών της κυβέρνησης για την περιοδεία στην Περιφερειακή ενότητα Αχαΐας. Πάνω από 10 στελέχη – οι περισσότεροι υπουργοί – θα ανοίξουν ο καθένας τη δική του ατζέντα στις συζητήσεις με τους τοπικούς φορείς, ενώ το «παρών» δίνουν οι επιτελείς της κομματικής έδρας στην Πειραιώς.

Μεταξύ άλλων, συνοδεύουν τον Μητσοτάκη ο Κώστας Καραμανλής, η Νίκη Κεραμέως, ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα, η Λίνα Μενδώνη, ο Νίκος Παπαθανάσης, ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μαζί τους και ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, υφυπουργοί όπως ο Γιώργος…