Παρόλο που η χρήση σεξουαλικών παιχνιδιών σε ορισμένες κοινωνίες θεωρείται ταμπού, οι άνθρωποι που επιλέγουν να εντάξουν τα sex toys στη σεξουαλική τους ζωή είναι πολλοί.

Η χρήση τους καταδεικνύει την προθυμία τους να δώσουν προτεραιότητα στην ευχαρίστηση και την ερωτική έκφραση. Για παράδειγμα, πάνω από το 50% των Αμερικανών κατέχουν τουλάχιστον ένα παιχνίδι ενηλίκων, όπως δονητές, ομοιώματα, δαχτυλίδια πέους και κολπικές μπάλες. Έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι γυναίκες, οι δεσμευμένοι και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είναι κυρίως οι χρήστες αυτών.

  • Διαβάστε επίσης: Οι πέντε πιο αμήχανες καταστάσεις στο σεξ

Το 57% των γυναικών στις ΗΠΑ έχουν sex toys

Πιο συγκεκριμένα, μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ αποκάλυψε ότι οι γυναίκες είναι πιο δεκτικές στο να αγοράσουν σεξουαλικά παιχνίδια, αφού το 57% παραδέχθηκε ότι έχει στην κατοχή του ένα τέτοιο, ενώ το ποσοστό των ανδρών που επέλεξε να το έχει στην κρεβατοκάμαρά του δεν ξεπέρασε το 44%.

Αυτό που προκαλεί ωστόσο έκπληξη είναι η ηλικία που απέκτησαν το πρώτο τους sex toy οι χρήστες. Σύμφωνα με τα ευρήματα της παραπάνω δημοσκόπησης, το 34% των κατόχων αγόρασε για πρώτη φορά σεξουαλικό παιχνίδι όταν ήταν μεταξύ 21 και 30 ετών, ενώ το 30% δήλωσε ότι απέκτησε το πρώτο του “sexcessory” μεταξύ 18 και 20 ετών. Λίγο πάνω από το 13% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι απέκτησε το πρώτο του σεξουαλικό παιχνίδι όταν ήταν άνω των 40 ετών και το 11% όταν ήταν 31 έως 40 ετών. Επιπλέον, σχεδόν το 12% των ερωτηθέντων απάντησε ότι αγόρασε το πρώτο του σεξουαλικό παιχνίδι σε ηλικία κάτω των 18 ετών.

Μια άλλη διαδικτυακή έρευνα 103 ερωτήσεων που δόθηκε σε 1.074 συμμετέχοντες, ηλικίας 18-75 ετών, στις ΗΠΑ, για τις ανάγκες της μελέτης The State of Sex για το περασμένο έτος, διαφώτισε σχετικά με τις επικρατούσες σεξουαλικές συνήθειες, συμπεριφορές και στάσεις.

Σύμφωνα με τις απαντήσεις, το 41% των ενηλίκων Αμερικανών έχουν στην κατοχή τους σεξουαλικά παιχνίδια ή εξοπλισμό.

Το παράδοξο των αποτελεσμάτων ήταν ότι παρότι η σεξουαλική περιπέτεια αναζητείται από νεαρά άτομα κυρίως, τα ποσοστά των κατόχων σεξουαλικών παιχνιδιών δεν διέφεραν σχεδόν καθόλου ανάμεσα στις ηλικιακές ομάδες. Δηλαδή, διαπιστώθηκε ότι μεταξύ των νέων ηλικίας 18 και 25 ετών και των ηλικιωμένων άνω των 65 ετών, το 34% της…