Στο μικροσκόπιο 19 εταιρείες τις οποίες παρακολουθεί η Quantas Airlines προκειμένου να κρίνει την απόδοσή της απέναντι στον ανταγωνισμό

Οσοι πετούν με αεροπορικές εταιρείες σαν τη Virgin Atlantic και την KLM διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να δουν την πτήση τους να ακυρώνεται λόγω των ιδιόμορφων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω της μεγάλης ζήτησης για ταξίδια ύστερα από την πανδημία και την έλλειψη προσωπικού σε εταιρείες και αεροδρόμια. Αντίθετα, επιβάτες αεροπορικών όπως είναι η Singapore Airlines, η Cathay Pacific και η AirAsia διατρέχουν λιγότερο τέτοιο κίνδυνο.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία 19 αεροπορικών εταιρειών τα οποία προέρχονται από την εταιρεία παροχής δεδομένων Cirium, τα οποία παρουσίασε το Bloomberg. Οπως σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, πρόκειται για τις 19 εταιρείες εκείνες τις οποίες παρακολουθεί και η Quantas Airlines προκειμένου να κρίνει την απόδοσή της απέναντι στον ανταγωνισμό.

Διαβάστε επίσης: Τα δέκα χειρότερα αεροδρόμια για ταξίδι αυτό το καλοκαίρι – Χάος με καθυστερήσεις και ακυρώσεις

Πρωταθλήτριες σε… ακυρώσεις πτήσεων

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι τις περισσότερες ακυρώσεις πτήσεων τις έχει κάνει μέχρι τώρα η Virgin Atlantic. Η βρετανική εταιρεία έχει ακυρώσει 2.200 πτήσεις ή το 5,9% του συνόλου για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουλίου σύμφωνα με τα στοιχεία της Cirium.

Ακολουθεί πολύ κοντά η ολλανδική KLM με ποσοστό 5,8% και την πεντάδα κλείνουν οι Air New Zealand με 3,7%, η Quantas της Αυστραλίας με 3,3% και η γερμανική Lufthansa με 3,1%. Αντίθετα τις λιγότερες ακυρώσεις καταγράφει με διαφορά η Singapore Airlines η οποία την περίοδο αυτή ακύρωσε μόλις το 0,1% των πτήσεών της.

Πώς επιλέχτηκαν οι εταιρείες

Σύμφωνα με το Bloomberg που παρουσίασε τα σχετικά στοιχεία, οι εν λόγω αεροπορικές εταιρείες που εμφανίζονται στον σχετικό πίνακα και αξιολογήθηκαν κατά την τρίμηνη περίοδο αντικατοπτρίζουν εκείνες που χρησιμοποίησε η Qantas για τη σύγκριση της συνολικής απόδοσης της πορείας των μετοχών της, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της αεροπορικής εταιρείας.

Το καλάθι αυτό των αεροπορικών περιλαμβάνει την International Consolidated Airlines Group, τη μητρική εταιρεία της British Airways Plc και της Iberia, και την ίδια την Qantas.

«Είναι ένα μικρό σχετικά δείγμα των αεροπορικών εταιρειών του κόσμου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν και…