Ηλικιωμένος συνελήφθη διότι στο λευκό βαν του, το οποίο είχε σταθμεύσει παράνομα στον χώρο του Καπιτωλίου, στην Ουάσιγκτον, βρέθηκαν όπλα και πυρομαχικά.

Ογδοντάρης που είχε σταθμεύσει παράνομα στον χώρο του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον (φωτογραφία, επάνω, από J. Scott Applewhite/AP) και είπε πως είχε πάει εκεί για να παραδώσει έγγραφα στο Ανώτατο Δικαστήριο συνελήφθη χθες Τετάρτη, καθώς στο όχημά του βρέθηκαν τρία όπλα, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Εφερε όπλα

Ο Τόνι Πέιν, κάτοικος Τάνελ Χιλ, στην πολιτεία Τζόρτζια, συνελήφθη και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του διότι έφερε όπλα στον χώρο της έδρας του Κογκρέσου, εξήγησε η αστυνομία του Καπιτωλίου (USCP) με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Δείτε ακόμα – Πελόζι: Απειλούσε να χτυπήσει τον Τραμπ κατά την εισβολή στο Καπιτώλιο – «Θα τον διώξω με γροθιές και θα πάω φυλακή»

Αλλοι δύο επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο, άνδρας και γυναίκα, προσήχθησαν, αλλά δεν συνελήφθησαν.

Μέλη της USCP εντόπισαν το λευκό βαν του κ. Πέιν σταθμευμένο παράνομα κοντά στο κτίριο όπου εδρεύει το Ανώτατο Δικαστήριο περί τις 15:45.

Συλλαμβάνονται δεκάδες

Οταν προσέγγισαν, οι τρεις επιβαίνοντες διαβεβαίωσαν τους αστυνομικούς πως βρίσκονταν εκεί για να παραδώσουν έγγραφα στον κορυφαίο αμερικανικό δικαστικό θεσμό.

Ο κ. Πέιν ενημέρωσε τους αστυνομικούς πως μέσα στο όχημα βρίσκονταν όπλα. Στην έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν δύο πιστόλια, καραμπίνα, πυρομαχικά, δοχεία και άλλα αντικείμενα, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η USCP λέει πως κάθε χρόνο συλλαμβάνει δεκάδες ανθρώπους διότι φέρουν όπλα στον χώρο του ομοσπονδιακού Καπιτωλίου.

Πηγή: ΑΠΕ