Η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι «δύσκολη» για τους κατοίκους της περιφέρειας της ουκρανικής πρωτεύουσας, προειδοποίησε ο περιφερειάρχης του Κιέβου Ολεξίι Κουλέμπα σήμερα, μία ημερά μετά το μπαράζ των ρωσικών βομβαρδισμών, που προκάλεσαν εκ νέου ζημιές στο δίκτυο της ηλεκτροδότησης.

«Οι καταστροφές είναι σημαντικές», σημείωσε ο Κουλέμπα σε βίντεό του που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Telegram, παρά τη δουλειά «όλη τη νύχτα ηλεκτρολόγων και όλων των απαραίτητων υπηρεσιών» για την επισκευή των υποδομών που επλήγησαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα». «Αναμένουμε ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι αρκετά δύσκολη, καθώς αναμένουμε ότι (…) οι θερμοκρασίες θα πέσουν ως τους -10 βαθμούς Κελσίου».

Ο περιφερειάρχης του Κιέβου προσπάθησε να καθησυχάσει τον άμαχο πληθυσμό, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν βυθιστεί στο σκοτάδι για αρκετές ώρες χθες μετά τα πλήγματα από ρωσικούς πυραύλους.

«Οι βασικές υποδομές λειτουργούν», κυρίως «όλα τα νοσοκομεία και οι ιατρικές εγκαταστάσεις», σημείωσε στο βίντεο αυτό, διευκρινίζοντας ότι γεννήτριες χρησιμοποιούνται «εκεί όπου εξακολουθεί να μην υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα».

Η Ρωσία διέψευσε ότι βομβάρδισε χθες το Κίεβο. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι «όλες οι καταστροφές σε κατοικημένες συνοικίες της ουκρανικής πρωτεύουσας (…) είναι άμεσο αποτέλεσμα της πτώσης και της αυτοκαταστροφής αντιαεροπορικών πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις».

Πηγή: skai.gr