Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «κάνει βαθύτατα λάθος στις υποθέσεις του», καθώς συνεχίζεται η αντεπίθεση της Ουκρανίας, υποστηρίζει.

Ο επικεφαλής της CIA δήλωσε ότι η εισβολή του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία μπορεί ήδη να κριθεί ως αποτυχία, καθώς τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν την αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών δυνάμεων κατοχής στα βορειοανατολικά της χώρας.

Ο Ουίλιαμ Μπερνς υποστηρίζει ότι ο Πούτιν είχε υποτιμήσει την αποφασιστικότητα της Ουκρανίας όταν αποφάσισε να εισβάλει τον Φεβρουάριο και τώρα κάνει το ίδιο λάθος όσον αφορά στη διεθνή υποστήριξη προς το Κίεβο, γράφει ο βρετανικός Guardian.

Διαβάστε επίσης: Η στιγμή που ο Μακρόν ακούει τον Ζελένσκι να του ανακοινώνει την ρωσική εισβολή

Το στοίχημα του Πούτιν

«Το στοίχημα του Πούτιν αυτή τη στιγμή είναι ότι θα είναι πιο σκληρός από τους Ουκρανούς, τους Ευρωπαίους, τους Αμερικανούς. Πιστεύω, και οι συνάδελφοί μου στη CIA πιστεύουν, ότι ο Πούτιν κάνει λάθος σε αυτό το στοίχημα, όπως έκανε βαθύτατα λάθος στις υποθέσεις του από τον περασμένο Φεβρουάριο, σχετικά με την ουκρανική θέληση για αντίσταση», δήλωσε ο Μπερνς σε συνέδριο στην Ουάσιγκτον, όπως μετέδωσαν οι New York Times.

Όπως τόνισε, «όχι μόνο έχει αποκαλυφθεί η αδυναμία του ρωσικού στρατού, αλλά πρόκειται να προκληθεί μακροπρόθεσμη ζημιά στη ρωσική οικονομία και σε γενιές Ρώσων».

Οι ουκρανικές δυνάμεις σημείωσαν σημαντική πρόοδο στην πρώτη μεγάλη αντεπίθεσή τους από την άνοιξη, απωθώντας τις ρωσικές δυνάμεις από διάφορους οικισμούς στην περιοχή του Χάρκοβο.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε, στο νυχτερινό βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του την Πέμπτη, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει περισσότερα από 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους από τους Ρώσους από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Οι ήρωές μας έχουν ήδη απελευθερώσει δεκάδες οικισμούς. Και σήμερα, η κίνηση αυτή συνεχίστηκε, υπάρχουν νέα αποτελέσματα», είπε ο Ζελένσκι.

Ο ουκρανικός αιφνιδιασμός

Οι ουκρανικές αρχές έχουν επιβάλει «καθεστώς σιωπής» σε όλο το μήκος της γραμμής του μετώπου, απαγορεύοντας στους δημοσιογράφους να ταξιδέψουν στο μέτωπο και επικαλούμενες τη σημασία του αιφνιδιασμού στην αντεπίθεσή τους κατά των ρωσικών δυνάμεων.

Αντί για την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση στην περιοχή της Χερσώνας…