Μέλι σε… ναζιστική συσκευασία αποφάσισε να στείλει στους ουκρανούς στρατιώτες που πολεμούν στο μέτωπο με τη Ρωσία, ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιούστσενκο.

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιούστσενκο, θέλοντας να αυξήσει τη μαχητικότητα των ουκρανών στρατιωτών, συσκεύασε μέλι με εθνικιστικό και… ναζιστικό πνεύμα.

«Το μέλι που αγαπούν όλοι»

«Αυτό είναι το μέλι που αγαπούν όλοι, το οποίο προέρχεται από κυψέλες στις γενέτειρες μεγάλων Ουκρανών», έγραψε σε αναρτησή του στο ο 68χρονος Βίκτορ Γιούστσενκο.

Δείτε ακόμα – Ερευνα-φωτιά για την Ουκρανία: Ο ρόλος των νεοναζί και της Δύσης στην εξέγερση του 2014

Η πρώτη παρτίδα των 25.000 συσκευασιών μελιού που φέρει τις εικόνες του εθνικού ποιητή Τάρας Σεφτσένκο και του ουκρανού ναζιστή και αντισημίτη Στέπαν Μπαντέρα είναι έτοιμη να σταλεί στο μέτωπο.

«Αυτό είναι το αγαπημένο μας μέλι, το οποίο μαζεύτηκε στα μελισσοκομεία της χώρας των Μεγάλων Ουκρανών. Το μέλι Σεφτσένκο συλλέχτηκε στο Morintsy, το μέλι Μπαντέρα συλλέχτηκε στο γενέθλιο χωριό Στεπάν Αντρίγιοβιτς- Στάρι Ουχρίνοφ» γράφει ο Γιούστσενκο.

«Δόξα στην Ουκρανία!»

«Ολοι μαζί θα νικήσουμε. Η Ρωσία θα πληρώσει για όλα τα εγκλήματά της. Εχουμε πραγματικά τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο. Γιατί η δύναμη και η ισχύς του στρατού δεν μετριέται μόνο από τον αριθμό των τανκς, αλλά από το μαχητικό του πνεύμα! Δόξα στην Ουκρανία!», προσθέτει.

Για τις επόμενες παρτίδες μελιού, οι Ουκρανοί θα πρέπει να προτείνουν οι ίδιοι τι πρέπει να απεικονίζεται στις συσκευασίες τους, είπε ο Γιούστσενκο.

«Δεν έχουμε κοινή γλώσσα με τους Μοσχοβίτες. Το ίδιο συμβαίνει και με το μέλι», αναφέρεται επίσης στη συσκευασία του μελιού, διακοσμημένης με το πρόσωπο του Μπαντέρα.

Η εξουσία και η… δηλητηρίαση

Ο Γιούστσενκο ήταν πρόεδρος της Ουκρανίας μεταξύ 2005 και 2010. Πήρε την εξουσία σ’ έναν ασυνήθιστο τρίτο γύρο εκλογών, ο οποίος επιτεύχθηκε μετά από διαδηλώσεις, το 2004, κατά την επονομαζόμενη «Πορτοκαλί Επανάσταση».

Μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2010, ο Γιούστσενκο απένειμε στον Μπαντέρα τον τίτλο «Ηρωας της Ουκρανίας», παρόλο που δεν ήταν ποτέ ουκρανός πολίτης. Η απόφαση ακυρώθηκε από τον διάδοχό του, τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Τον Σεπτέμβριο του 2004, ο Γιούστσενκο…