Κομβικός ο ρόλος της καινοτομίας, των νέων τεχνολογιών αλλά και των εταιρειών-spin off στην εξέλιξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

Για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες αλλά και οι εταιρείες-spin off στην εξέλιξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, μίλησαν στο ΟΤ Forum στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, ο Τάσος Βασιλειάδης, ιδρυτής του Πάρκου Καινοτομίας JOIST και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και ο Θεοδόσης Σαπουνίδης, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, και ιδρυτής της spin-off DuckyCode.

  • Διαβάστε επίσης: O ΟΤ στη ΔΕΘ – Ελένη Παπία (ΕΞΘ): Η Θεσσαλονίκη δεν έχει μπει ακόμη στον τουριστικό χάρτη

«Από το 2005 που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθειά μας στόχο έχουμε να φέρουμε είναι την καινοτομία σε επιχειρήσεις και μια σειρά από χώρες. Έχουμε προσωπικό 70 άτομα και δραστηριοποιούμαστε σε 40 χώρες του κόσμου», ανέφερε ο Τ. Βασιλειάδης. Όπως εξήγησε, αποστολή τους είναι να βρουν συνεργάτες αξιολογώντας τις ανάγκες που έχουν και παρουσιάζοντάς τους ένα βιώσιμο σχέδιο χρηματοδότησης. «Λειτουργούμε ως διαμεσολαβητές μεταξύ ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων και επιχειρήσεων», εξήγησε ο κ. Βασιλειάδης.

Πάρκο καινοτομίας JOIST

Αναφερόμενος στο πάρκο καινοτομίας JOIST, το περιέγραψε ως ένα phygital οικοσύστημα που ενισχύει την καινοτομία και τη μεταφορά γνώσης στα πεδία της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογίας, της επιστήμης, της τέχνης και του design.

Αναφερόμενος στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, ο κ. Βασιλειάδης ότι οι δράσεις του εστιάζουν κυρίως στην υποστήριξη και την αναβάθμιση του ανθρώπινου κεφαλαίου των επιχειρήσεων. Επιπροσθέτως, συμβάλλουν στην ποιοτική και ποσοτική βελτίωση της ανταποκρισιμότητας των εταιριών στις εθνικές, ευρωπαϊκές ανάγκες και στις διεθνείς αγορές.

Σημείωσε πως «μέσω του μεγάλου δικτύου και της πολυετούς εμπειρίας μας στον χώρο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, έχουμε αναγνωριστεί ως Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας. Η σταθερή επαφή που διατηρούμε με την επιχειρηματική κοινότητα, διασφαλίζει την ορθή καταγραφή των αναγκών και τον σχεδιασμό ενεργειών που καλύπτουν τις σημερινές απαιτήσεις».

Η ιδέα του DuckyCode

Ο κ. Θ. Σαπουνίδης…