Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε στο OT Forum στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ για τα ελληνοτουρκικά.

«Βρισκόμαστε σε μία κρισιμότατη καμπή σε σχέση με αυτά που δεχόμαστε από την Τουρκία. Δεν μιλάμε πια για ένα κρεσέντο προκλήσεων, αλλά για μια ευθεία απειλή που εξαπολύει εναντίον της πατρίδας μας η Τουρκία».

Αυτό τόνισε μιλώντας στο OT Forum που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια απειλή «ασφαλώς πολύ πιο αναβαθμισμένη σε επίπεδο έντασης και σε επίπεδο αποφασιστικότητας από την πλευρά της τουρκικής ηγεσίας».

  • Διαβάστε επίσης: Γεροβασίλη: Τι απάντησε για την αποκάλυψη των ΝΕΩΝ και τις υποκλοπές επί ΣΥΡΙΖΑ

Επιθετική ρητορική

Τόνισε ότι «ομοθυμαδόν και με μία κλιμάκωση βγαίνουν και ο ένας μετά τον άλλον συμπληρώνοντας περίπου ο ένας το άλλον είναι ευθυγραμμισμένοι απόλυτα σε μια επιθετική ρητορική που δεν απευθύνεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, γιατί η Τουρκία σε μια απέλπιδα προσπάθεια θέλει να δείξει ότι η Ελλάδα είναι αυτή που παραβιάζει κανόνες και συνθήκες και συμφωνίες χρησιμοποιώντας το ανυπόστατο, αβάσιμο και εντελώς αστήρικτο αποστρατιωτικοποίηση των νησιών».

«Έχουμε για πρώτη φορά ευθεία αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας», υπογράμμισε ο κ. Γκιουλέκας.

Σε δύο βάρκες

Για τον ρόλο της Τουρκίας στην παρούσα διεθνής συγκυρία, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε: «η τουρκία με βάση αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία, ασφαλώς εκμεταλλεύεται την θέση της – και είναι μια θέση αναβαθμισμένη με τον ρόλο που διαδραματίζει ο Ερντογάν. Από την άλλη, όλη αυτή η στάση της Τουρκίας να πατάει σε δύο βάρκες, είναι κάτι που δεν τη φέρνει κοντά ούτε στη μία ούτε στην άλλη πλευρά.

Όταν ένα μέλος του ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί εξτρεμιστές, όταν αναμειγνύεται στο Ιράκ, στον Καύκασο, στην Συρία, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην Αν. Μεσόγειο και από την άλλη όταν ένα μέλος του ΝΑΤΟ προμηθεύεται οπλικά συστήματα –μιλώ για τους ρωσικούς πυραύλους- από μια χώρα που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ενώ ταυτόχρονα η Τουρκία έχει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη θέση της ως μέλους του ΝΑΤΟ, όλο αυτό μπορεί όσο διαρκεί ο πόλεμος να φέρει στην Τουρκία κάποια πρόσκαιρα κέρδη, εκτιμώ, όμως, ότι…