Τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) Σίμος Διαμαντίδης.

Τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), Σίμο Διαμαντίδη, ο οποίος μιλώντας στο ΟΤ Forum στην 86η ΔΕΘ, ανέφερε πως ο Σύνδεσμος τα επικροτεί.

Σε επίσκεψη του ΟΤ στο περίπτερο του ΣΕΒΕ, ο κ. Διαμαντίδης τόνισε ότι τα μέτρα θα βοηθήσουν την επιχειρηματικότητα, τους καταναλωτές αλλά και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

  • Διαβάστε επίσης: Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Φάμελλος: Ανάγκη επιβολής ανώτατου συντελεστή κέρδους 5% στις εταιρείες ενέργειας

«Η ενεργειακή κρίση μας απασχολεί»

Ερωτηθείς για την ενεργειακή κρίση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος επεσήμανε ότι «η ενέργεια είναι αυτό που μας απασχολεί, το κυριότερο ζήτημα που απασχολεί τη βιομηχανία. Εμείς από τις συζητήσεις που είχαμε εξασφαλίσαμε ότι θα υπάρχει τουλάχιστον επάρκεια, θα είναι ακριβή βέβαια, αλλά θα υπάρχει. Αυτό που φοβόμαστε για τις ελληνικές εξαγωγές είναι το εξής: υπάρχουν κάποιες χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, οι οποίες έχουν φθηνότερο ρεύμα λόγω των ΑΠΕ που έχουν για τις βιομηχανίες. Αυτό σημαίνει ότι όταν δίνουμε προσφορές και εμείς και αυτοί για διάφορα προϊόντα αυτοί δίνουν καλύτερες προσφορές, και χάνουμε παραγγελίες. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστούν οι εξαγωγές».

Σε ό,τι αφορά τις χώρες και προϊόντα που δραστηριοποιούνται οι ελληνικές επιχειρήσεις, ο κ. Διαμαντίδης ανέφερε πως ό,τι παράγει η Ελλάδα έχει ζήτηση στο εξωτερικό. «Η χώρα έχει καλό brand name και στέλνουμε προϊόντα στην Ευρώπη, την Αμερική, την Άπω Ανατολή και διαρκώς ψάχνουμε να βρούμε και άλλες αγορές», πρόσθεσε.

«Macedonia the Great»

Τέλος, για τα προϊόντα της Μακεδονίας, παρουσιάστηκε το σλόγκαν «Macedonia the Great», με τον πρόεδρο του ΣΕΒΕ να σημειώνει δεν είχε προβλεφθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών αναφορά για τα βορειομακεδονίτικα προϊόντα. «Κάπως έπρεπε να αντιδράσουμε οι ελληνικές επιχειρήσεις σταματούσαν να χρησιμοποιούν τον όρο και εμείς κατοχυρώσουμε το σήμα για όλα τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική Μακεδονία. Αυτό είναι ένα σήμα…