Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των ΗΑΕ ως τιμώμενης χώρας.

Η συμμετοχή των Αραβικών Εμιράτων ως τιμώμενης χώρας φαίνεται να πηγαίνει πάρα πολύ καλά», υπογράμμισε μιλώντας στο OT Forum, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης. Όπως είπε, συμμετέχουν 65 εταιρείες εμιρατινές και διοργανώθηκαν περισσότερα από πάνω από 400 B2B ραντεβού, ραντεβού εταιρειών μεγάλων εξαγωγικών που είτε δουλεύουν ή θέλουν να δουλέψουν με τα εμιράτα, με τους δημόσιους φορείς τους και με μεγάλα fund.

  • Διαβάστε επίσης: Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Διαμαντίδης (ΣΕΒΕ): Επικροτούμε τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Όπως επεσήμανε ο κ. Ποζρικίδης, «οι εμιρατιανοί δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτικό. Έγινε μια συνάντηση για να επενδύσουν στην ίδια την έκθεση στο πλαίσιο του σχεδίου ανάπλασης των υποδομών».

«Θέλουμε ένα νέο εκθεσιακό κέντρο, φιλικό στο περιβάλλον, το πιο βιοκλιματικό της Ευρώπης. Η προμελέτη δείχνει ότι θα έχουν μείωση της ενέργειας κατά 70% και μείωση του νερού κατά 50%», σημείωσε.

Φέτος 1.500 εκθέτες

Φέτος έχουμε περίπου 1.500 εκθέτες. Λειτουργούν όλα τα περίπτερα, και τα 17, περίπτερα με ειδικά αφιερώματα.

Ανέδειξε τη σημασία της ΔΕΘ ως πολυκλαδικής έκθεσης, δεδομένου ότι σε όλη την Ευρώπη μόνο 3-4 τέτοιες υπάρχουν και όλες οι άλλες είναι κλαδικές. Είναι, τόνισε, ένα πολυκλαδικό γεγονός: είναι το business, η ψυχαγωγία, ο πολιτισμός και ένα από τα μοναδικά εκθεσιακά σόου που απευθύνεται στον τελικό χρήστη του προϊόντος, γι’ αυτό έχουμε 200.000 – 300.000 επισκέπτες.

Εκτιμά ότι φέτος θα ξεπεράσουν τις 200.000 οι επισκέπτες, οι οποίοι καθημερινά πλημμυρίζουν την έκθεση.