«Πρέπει να δημιουργηθεί απόθεμα σπιτιών, όχι με αντιπαροχή αλλά με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης», σημειώνει ο κ. Τσακαλώτος.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα στεγαστικής πολιτικής, διατηρώντας τη λογική ότι η αγορά μπορεί να τα λύσει όλα, σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο OT Forum, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε χαρακτηριστικά ότι η Πορτογαλία ζήτησε από το Ταμείο Ανάκαμψης 2 δισ. ευρώ και η Ελλάδα μόλις 1,3 εκατ., ενώ θα μπορούσε να εξασφαλίσει περισσότερους πόρους.

Διαβάστε επίσης: Γεροβασίλη: Τι απάντησε για την αποκάλυψη των ΝΕΩΝ και τις υποκλοπές επί ΣΥΡΙΖΑ

Σημείωσε ότι «εάν το μόνο που κάνεις είναι να δίνεις επιδοτήσεις, τι θα κάνουν αυτοί που έχουν σπίτια; Θα αυξήσουν τις τιμές».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να φτιαχτεί απόθεμα σπιτιών, όχι με αντιπαροχή, αλλά με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και όχι να τα δώσεις στις τράπεζες. Να έχεις ένα απόθεμα σπιτιών και με αυτό να τα κάνεις διπλά τα σπίτια. Για κάτι τέτοιο, όμως, πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική ότι η αγορά ξέρει τα πάντα», όπως είπε.

Και πρόσθεσε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα επαναδιαπραγματευτεί το Ταμείο Ανάκαμψης και θα ξαναδεί τον πτωχευτικό νόμο.

Για την ενεργειακή κρίση

Σε ό, τι αφορά την ενεργειακή κρίση και τη στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπισή της, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί εκ των υστέρων να διορθώσει την αγορά, αντί εκ των προτέρων να παρέμβει σε αυτή.

«Αυτή είναι πολύ πιο δεξιά πολιτική, όχι μόνο από του Μακρόν, αλλά και από της ίδιας της ΕΕ. Η ΕΕ είχε βγάλει συγκεκριμένη εργαλειοθήκη, ενώ και η φον ντερ Λάιεν είπε ξεκάθαρα ότι η αγορά ενέργειας δεν δουλεύει», είπε χαρακτηριστικά.

Άσκησε επίσης κριτική, λέγοντας πως «η κυβέρνηση δεν έχει πάρει σοβαρά τα υπερκέρδη των εταιρειών και στην ενέργεια, και στις πετρελαϊκές, και στα σούπερ μάρκετ, και στις φαρμακευτικές» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση μπορεί να αυξήσει τους φόρους.

Για τις υποκλοπές

Σε σχέση με τις υποκλοπές ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε ότι «είναι πολύ σοβαρό να λέει ο πρωθυπουργός της χώρας ότι θα χυθεί άπλετο φως και στην πορεία να μας λέει ουσιαστικά ότι θα μας τα πει όλα εκτός από αυτά που δεν θα μας…