Υπάρχουν διάφορες Παγκόσμιες Ημέρες: Ύπνου, Δημόσιας Τουαλέτας, Χαιρετισμού, Heavy Metal και ένα σορό άλλες εντελώς άκυρες, που μας κάνουν να απορούμε με τη χρησιμότητά τους.

Γιατί λοιπόν να μην υπάρχει και Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού; Άλλωστε ο οργασμός έχει ξεχωριστή θέση στη ζωή μας και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πηγές ευχαρίστησης.

  • Διαβάστε επίσης: Προσποιείστε οργασμό; Δείτε πώς μπορεί να σας ωφελήσει

Είναι η κορύφωση της σεξουαλικής ηδονής και αυτή η κορύφωση γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Αυγούστου.

Πώς καθιερώθηκε

Καθιερώθηκε το 1998 μετά από πρωτοβουλία του αμφίφυλου Αμερικανού εικαστικού καλλιτέχνη και ακτιβιστή του σεξ, Άλεξ Χίρκα, που θεωρεί πως ο οργασμός αποτελεί το ανώτατο στάδιο της σεξουαλικότητας, ενώ ταυτόχρονα αποθεώνονται οι χαρές του σώματος.

Αύριο λοιπόν, «αποθεώνεται» ο οργασμός. Είτε γιορτάσετε την Ημέρα μόνοι σας, είτε με το άλλο σας μισό να περάσετε τέλεια.

Α! Και να έχετε στο νου ότι ο οργασμός εκτός από ευχαρίστηση προσφέρει ποικιλοτρόπως στην υγεία και τη διάθεσή σας. Να τον επιδιώκετε περισσότερο. Και αν δεν ξέρετε τους λόγους σας τους έχουμε παρακάτω:

Ο οργασμός κάνει καλό στον πονοκέφαλο. Αν έχετε ημικρανίες ή πονοκέφαλο, πριν καταφύγετε στα φάρμακα, δοκιμάστε να έρθετε πιο κοντά με το σύντροφό σας και με τη βοήθεια εκείνου θα ανακουφιστείτε -κατά ένα μεγάλο ποσοστό- από την ταλαιπωρία του πόνου.

  • Διαβάστε επίσης: Πείτε ναι στο πρωινό σεξ και απολαύστε τα οφέλη του

Ο οργασμός λειτουργεί σαν υποκατάστατο πολυβιταμινών. Σύμφωνα με έρευνα το σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Ο οργασμός κάνει καλό στην τακτικότητα της περιόδου της γυναίκας. Γυναίκες που ταλαιπωρούνται από δυσμηνόρροια και ασταθή κύκλο θα αντιληφθούν καλύτερα τη σημασία αυτού του πλεονεκτήματος.

Ο οργασμός σε κάνει να νιώθεις νεότερος. Μελέτες δείχνουν μια θετική συσχέτιση μεταξύ της σεξουαλικής επαφής και της μακροζωίας. Σύμφωνα με έρευνα του David Weeks οι συχνοί οργασμοί σε κάνουν επίσης να δείχνεις τουλάχιστον 10 χρόνια νεότερος.

Ο οργασμός σε κάνει να χάσεις βάρος. Η συχνή σεξουαλική δραστηριότητα με οργασμό, έπειτα από μελέτες, έχει συνδεθεί με λεπτότερο ισχίο και μέση τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Ο οργασμός φέρνει…