Δείτε το βίντεο…

Ένας «διαφορετικός» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να πάρει μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο τούρκος πρόεδρος φόρεσε το δυτικό του κοστούμι σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησαν οι… χαριεντισμοί του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην πρόσφατη διάσκεψη του Συμφώνου της Σαγκάης.

  • Διαβάστε επίσης: Νέο τουρκικό παραλήρημα: Η Ελλάδα θα ξεπληρώσει τις παρενοχλήσεις με αίμα

Μαζί με τον Τούρκο πρέσβη, σε μια καλά σχεδιασμένη επίθεση γοητείας, έκανε την κυριακάτικη βόλτα του στο Central Park στη Νέα Υόρκη, όπου θα παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Χαμογελαστός και αναπάντεχα προσιτός, έκατσε στα παγκάκια και συνομίλησε με τους Νεοϋορκέζους που ξαφνιασμένοι βρισκόντουσαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τούρκο πρόεδρο.

Οι χειραψίες και οι selfie

Ο Ταγίπ Ερντογάν αντάλλαξε χειραψίες και έβγαλε selfie σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις και να ξεκινήσει το «ξεπάγωνα» των αμερικανοτουρκικών σχέσεων.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν είχε πρόβλημα λίγες ώρες νωρίτερα να περπατάει αγκαζέ με τον πρόεδρο Πούτιν σαν δύο καλοί φίλοι και παράλληλα να δέχεται με ευχαρίστηση τα καλά λόγια του Ρώσου προέδρου.

«Η Τουρκία έχει γίνει μια από τις πιο αξιόπιστες χώρες διανομής των πηγών ενέργειας μας, συμπεριλαμβανομένου και του φυσικού αερίου ,όχι μόνο για τις δίκες της ανάγκες αλλά και για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.