Ένας ακόμα ολιγάρχης πέθανε υπό περίεργες συνθήκες από την έναρξη του πολέμου

Ο Ραβίλ Μαγκάνοφ, πρόεδρος της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πετρελαίου, της Lukoil, σκοτώθηκε σήμερα αφού έπεσε από το παράθυρο νοσοκομείου στη Μόσχα.

Την είδηση μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγή που δεν κατονομάζει. Ο θάνατός του, συγκρίνεται μοιραία με τους θανάτους πολλών ακόμη Ρώσων ολιγαρχών μέσα στο 2022.

  • Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Ποιος… «αυτοκτονεί» τους ολιγάρχες;

Είχε ζητήσει τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής

Ο θάνατος του Μαγκάνοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria, επιβεβαιώθηκε και επισήμως και επισημαίνεται ότι οι Αρχές έχουν σπεύσει στο νοσοκομείο για να ερευνήσουν τις συνθήκες της πτώσης του.

Ο Μαγκάνοφ, είχε γεννηθεί το 1954 στο Αλμετιεφσκ του Ταταρστάν.

Μετά την αποφοίτηση του το 1977 από το Ινστιτούτο της Βιομηχανίας Πετροχημικών και Αερίου της Μόσχας άρχισε να εργάζεται για την Langepasneftegaz και το 1993 έκανε μεταγραφή στην Lukoil όπου έγινε αντιπρόεδρος.

Ο Mαγκάνοφ εργαζόταν στη Lukoil από το 1993, λίγο μετά την ίδρυση της εταιρείας, και είχε επιβλέψει τη διύλιση, την παραγωγή και την εξόρυξη, ενώ έγινε πρόεδρος του κολοσσού το 2020. Ο αδελφός του Nάιλ, είναι επικεφαλής της μεσαίου μεγέθους ρωσικής πετρελαιοπαραγωγού εταιρείας Tatneft.

Ο Μαγκάνοφ ήταν στενός συνεργάτης ενός από τους ιδρυτές της Lukoil, του Βαγκίτ Αλεκπέροφ. Ο τελευταίος, πρώην υφυπουργός πετρελαίου της σοβιετικής εποχής, παραιτήθηκε από πρόεδρος της Lukoil τον Απρίλιο, μια εβδομάδα αφότου η Βρετανία δέσμευσε τα περιουσιακά του στοιχεία στοιχείων και του επέβαλε ταξιδιωτική απαγόρευση, ως μέρος των κυρώσεων για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Μαρτίου το διοικητικό συμβούλιο της ρωσικής εταιρείας είχε ζητήσει τον τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.