Οι Ουκρανοί έχουν ήδη χάσει 1.700 στρατιωτικούς από την έναρξη της αντεπίθεσής τους στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας, το οποίο κάνει λόγο για βαριές απώλειες του Κιέβου.

Από την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης στη νότια Ουκρανία στις αρχές της εβδομάδας οι δυνάμεις του Κιέβου υπέστησαν βαριές απώλειες, υποστήριξε χθες Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, κάνοντας λόγο για 1.700 νεκρούς ουκρανούς στρατιωτικούς (στη φωτογραφία του Reuters/Viktoriia Yakymenko, επάνω, βομβαρδισμένη κατοικία).

Απέτυχαν

Επιπλέον, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Ιγκόρ Κονασένκοφ, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 63 άρματα μάχης, 48 τεθωρακισμένα οχήματα και τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη.

Δείτε ακόμα – Πόλεμος στην Ουκρανία: η δυναμική της κλιμάκωσης και η απουσία πολιτικής διεξόδου

Είναι αδύνατη η επαλήθευση των πληροφοριών που δίνουν τα αντίπαλα μέρη με ανεξάρτητο τρόπο.

Οι προσπάθειες των ουκρανικών δυνάμεων να εντείνουν την επίθεση ανάμεσα στη Μικολάιφ και την Κρεβρί Ρι, καθώς και προς άλλες κατευθύνσεις, απέτυχαν, σύμφωνα με τον κ. Κονασένκοφ.

Από την έναρξη της επίθεσης, η ουκρανική ηγεσία δεν έχει δώσει καμιά πληροφορία για την πορεία των επιχειρήσεων στο νότιο τμήμα της χώρας.

Στην άλλη πλευρά, ρωσικές πηγές αναγνωρίζουν πως στρατεύματα της Μόσχας αντιμετωπίζουν τεράστια πίεση σε κάποιους τομείς.

Συνεδρίαση Ζελένσκι

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως συνεδρίασε με τους επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, της υπηρεσίας πληροφοριών και της αστυνομίας, για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές ημέρες.

Είπε στο διάγγελμά του χθες βράδυ από το Κίεβο ότι ο στρατός τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στα μέτωπα των μαχών. Δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Θα πω μόνο ένα πράγμα: θέλω να ευχαριστήσω, εκ μέρους της υπηρεσίας πληροφοριών μας, όλους τους ανθρώπους μας που μας υποστηρίζουν σθεναρά στο νότιο τμήμα της χώρας, ειδικά στην Κριμαία», σημείωσε.

Τους πρώτους έξι μήνες του πολέμου, αφότου εισέβαλαν στην ουκρανική επικράτεια ρωσικά στρατεύματα την 24η Φεβρουαρίου, ο αρχηγός του κράτους σπανίως αναφέρεται στις διαβουλεύσεις του με την στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Μίλησε για παρόμοια συνεδρίαση την Κυριακή. Μια ημέρα…