Συνολικά 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν τη συντριβή του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-34 σε πολυκατοικία στο  Γεΐσκ, στη νότια Ρωσία δείχνει νέο βίντεο.

Tο μαχητικό βομβαρδιστικό απογειώθηκε από την πόλη Γεΐσκ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, το βράδυ της Δευτέρα και λίγες στιγμές αργότερα συνετρίβη,  σε μια συνοικία στην πόλη αυτή, προκαλώντας πελώρια πυρκαγιά σε εννιαώροφη πολυκατοικία. Συνολικά 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά και τρεις ενήλικες που πήδηξαν από την φλεγόμενη πολυκατοικία μετά τη συντριβή του αεροσκάφους.

  • Διαβάστε επίσης: Ρωσικό δημοσίευμα: Ρωσία και Τουρκία θα χωρίσουν στα δύο την Ευρώπη

Το συγκλονιστικό βίντεο

Οι δύο πιλότοι του ρωσικού μαχητικού εκτινάχθηκαν με ασφάλεια και πλάνα δείχνουν έναν από αυτούς στο έδαφος, ακόμα προσκολλημένος στο αλεξίπτωτό του.

Στο βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail φαίνονται πολίτες να πλησιάζουν τον έναν από τους δυο πιλότους στο έδαφος. «Σας κατέρριψαν;» ρωτάει ένας από αυτούς, για να λάβει αρνητική απάντηση από τον πιλότο.


Τα μέλη του πληρώματος φέρεται να εκτινάχθηκαν αφού συνειδητοποίησαν ότι η συντριβή ήταν αναπόφευκτη και δεν μπορούσαν να πετάξουν το αεροπλάνο μακριά από το κτίριο.

Ο Ρωσικός Στρατός είπε ότι ο κινητήρας του αεροσκάφους πήρε φωτιά κατά τη διάρκεια της απογείωσής του για μια εκπαιδευτική πτήση. Άλλοι ισχυρίζονται ωστόσο ότι το Su-34 επρόκειτο να επιτεθεί στην Ουκρανία, γεγονός που εξηγεί και τα πυρομαχικά που μετέφερε και τα οποία εξερράγησαν κατά τη συντριβή.