Το σκάκι είναι μια διασκεδαστική άσκηση του εγκεφάλου και ένα υπέροχο χόμπι

Το σκάκι ήταν ένα δημοφιλές παιχνίδι ακόμη και πριν η επιτυχημένη σειρά του Netflix Queen’s Gambit κατακτήσει τον κόσμο.

Αναμφίβολα, το σκάκι είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα παιχνίδια εσωτερικού χώρου. Ανθρωποι συγκεντρώνονται σε σαλόνια, παμπ, πλατείες και βιβλιοθήκες για να αναμετρηθούν με την αγαπημένη ασπρόμαυρη σκακιέρα.

Και μπορεί το σκάκι να μην σας βοηθάει να χτίσετε τους δικέφαλους μυς ή να τονώσετε τους κοιλιακούς σας, αλλά η δια βίου ψυχική σας υγεία μπορεί σίγουρα να επωφεληθεί από αυτό.

Ενώ για τα παιδιά, το σκάκι είναι γνωστό ότι αυξάνει τα επίπεδα IQ τους καθώς και τη δημιουργικότητά τους σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, για τους ηλικιωμένους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου Αλτσχάιμερ. Το σκάκι βελτιώνει επίσης την ικανότητα λήψης αποφάσεων, καθώς και μας βοηθά να συγκεντρωθείτε καλύτερα στην καθημερινή ζωή.

Γιατί όμως οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να αφιερώσουν τόσο χρόνο στο παιχνίδι; Το σκάκι περιλαμβάνει μια έντονη πνευματική πρόκληση που κάνει πολύ καλό στην υγεία του μυαλού μας.

Αν και εσείς θέλετε να ανακαλύψετε τα οφέλη παίζοντας μια παρτίδα σκάκι δεν έχετε παρά να μπείτε στην πλατφόρμα του SHOPFLIX.gr και να διαλέξετε την αγαπημένη σας σκακιέρα για ατέλειωτες ώρες παιχνιδιού και αυτή θα σας παραδοθεί άμεσα σε όποιο σημείο της Ελλάδας και να βρίσκεστε.

Ποια όμως είναι τα οφέλη παίζοντας σκάκι;

Ενισχύει την σκέψη

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη να μάθετε ότι οι έμπειροι σκακιστές έχουν ισχυρές δεξιότητες μνήμης. Εξάλλου, το παιχνίδι περιλαμβάνει την απομνημόνευση πολυάριθμων συνδυασμών κινήσεων και των πιθανών αποτελεσμάτων τους.

Η εισαγωγή του σκακιού σε μικρή ηλικία βοηθά στη βελτίωση της σκέψης και των δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων στα παιδιά. Ένα παιδί που παίζει σκάκι σε τρυφερή ηλικία είναι πολύ πιο πιθανό να τα πάει καλύτερα στο σχολείο για τα επόμενα χρόνια.

Αναπτύσσει τις δεξιότητες σχεδιασμού

Οι παρτίδες σκάκι είναι γνωστές για τις μεγάλες περιόδους σιωπηλής περισυλλογής, κατά τις οποίες οι παίκτες εξετάζουν κάθε κίνηση. Οι παίκτες ξοδεύουν χρόνο προβλέποντας τις αντιδράσεις των αντιπάλων τους και προσπαθώντας να προβλέψουν κάθε…