Απέμενε το τυπικό μέρος της συμφωνίας για να περάσει οριστικά στα χέρια του Δήμου Ελευσίνας ο ιστορικός κινηματογράφος Ελευσίς, που πρόκειται να μετατραπεί σε πολυχώρο Πολιτισμού.

Υπεγράφη, από τον Δήμο Ελευσίνας η σύμβαση αγοράς του ιστορικού κινηματογράφου Ελευσίς.

Με το εν λόγω οικόπεδο, συνολικής επιφάνειας 1.015,16 τ.μ. και την επακόλουθη ανακατασκευή του κτηρίου, η Ελευσίνα πρόκειται να αποκτήσει την πρώτη στεγασμένη θεατρική σκηνή, με σκοπό τη φιλοξενία κλειστών θεατρικών παραστάσεων, κινηματογραφικών προβολών και καλλιτεχνικών δράσεων, ενόψει μάλιστα, και της διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, το 2023.

Για την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου ανέφερε: «Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική. Το ιστορικό Ελευσίς πέρασε και επίσημα στα χέρια του Δήμου μας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να παραδοθεί άμεσα στους κατοίκους της πόλης.

Η Άνω Ελευσίνα όχι μόνο αποκτά έναν πολυχώρο πολιτισμού αλλά έναν χώρο άρρηκτα συνδεδεμένο με αναμνήσεις πολλών ετών, έναν χώρο που αγάπησε κάθε πολίτης που είχε τη χαρά να τον ζήσει. Είμαι σίγουρος πως μετά την επαναλειτουργία του θα είναι και ένας χώρος που θα προσελκύσει και τους νέους και θα καλύψει τις ψυχαγωγικές τους ανάγκες».