Διμερείς επαφές Δένδια με Τσέχους αξιωματούχους

Στην Πράγα βρίσκεται σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Gymnich), ενώ έχει και σειρά διμερών συναντήσεων με Τσέχους αξιωματούχους.

Ενεργειακά ζητήματα και περιφερειακές εξελίξεις

Κατά την έναρξη επίσκεψής του στην Πράγα, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Γερουσίας της Τσεχίας Μίλος Βίστριλ (Miloš Vystrčil) και Τζίτκα Σειτλοβά (Jitka Seitlová), καθώς και με τους προέδρους της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων και άμυνας και της επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων της Γερουσίας, Πάβελ Φίσερ (Pavel Fischer) και Νταβίντ Σμόλτζακ (David Smoljak).

  • Διαβάστε επίσης Νίκος Δένδιας: Είχε σύντομο χαιρετισμό με τον Τσαβούσογλου
  • Διαβάστε επίσης Μπορέλ: Έρχεται πρόγραμμα εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού – Αποφασίζουν οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ

Είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση για τα ενεργειακά ζητήματα, τις περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τη συνεργασία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Βαλκάνια, την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ο κ. Δένδιας αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν (Miloš Zeman).

Η ατζέντα της άτυπης συνόδου

Αναφορικά με την άτυπη συνάντηση των ΥΠΕΞ, τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν είναι η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία (Τρίτη, 30.08.2022) και οι σχέσεις της ΕΕ με τα κράτη της αφρικανικής ηπείρου (Τετάρτη, 31.08.2022), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο πλαίσιο των εργασιών, αύριο Τετάρτη θα λάβει χώρα και…