Η λίστα με τα αξιοθέατα που ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO είναι μεγάλη και κάθε χρόνο ο οργανισμός ορίζει ποια είναι αυτά τα αξιοθέατα και όλες τις λεπτομέρειες με τα στοιχεία τους, πού βρίσκονται, πότε χτίστηκαν, την αξία τους, τον τρόπο με τον οποίο χτίστηκαν, συγκεκριμένα και ξεχωριστά χαρακτηριστικά και πιο λεπτομερή στοιχεία. Η δημιουργικότητα, ευφυΐα, η καινοτομία και η όρεξη και θέληση του ανθρώπου να ξεχωρίσει λαμβάνονται σημαντικά υπόψη για την πρόσθεση διαφόρων κτισμάτων και κτιρίων στη λίστα. 

Μπορεί πολλοί να μην το έχουν σκεφτεί ποτέ όμως όλα τα κτίρια που βλέπουμε τριγύρω και που ξεχωρίζουν από άλλα είναι ουσιαστικά δημιουργήματα του ανθρώπινου νου και του γεγονότος πως όλα άρχισαν με μια σκέψη και μια ιδέα που διαμορφώθηκε και με τον καιρό και τις ανάγκες του ανθρώπου, υλοποιήθηκε. Είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός πως ως σύγχρονοι άνθρωποι έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε κτίρια που μετράνει χιλιάδες χρόνια ύπαρξης και συντήρησης και που μαρτυρούν μια άλλη, διαφορετική εποχή, μαρτυρούν τη διαχρονική επιμονή του ανθρώπου να επιθυμεί βαθιά να ξεχωρίζει, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την αρμονική συνύπαρξη. Βέβαια, πολλές φορές τα κτίρια αυτά έχουν και τη «σκούρα» πλευρά της ιστορίας τους διότι πολλά οικοδομήματα που σήμερα θαυμάζουμε δημιουργήθηκαν από ανθρώπους οι οποίοι εργάζονταν κάτω από άθλιες συνθήκες. 

Εν ολίγοις, παρακάτω σας παραθέτουμε μία λίστα με τις χώρες οι οποίες διαθέτουν τα περισσότερα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και που αποτελούν σύμβολα έλξης για να τα θαυμάσει κανείς, να μάθε για εκείνα και να μεταφερθεί σε μια άλλη, ξεπερασμένη μεν αλλά σίγουρα καθοριστική, εποχή. Κι αυτή ακριβώς είναι και η μαγεία της ιστορίας, σε περίπτωση που κάποιοι από εσάς την είχατε παρεξηγήσει ακόμη και ως μάθημα. Πάμε να απαριθμήσουμε τη λίστα κατά αύξουσα σειρά:

Μεξικό 

Μεξικό

Μία από τις ωραιότερες, πιο «πλούσιες» πολιτισμικά χώρες στον κόσμο ενώ στην έκτασή της χάνεται κανείς. Πρόκειται για μία χώρα η οποία έχει τεράστια ιστορία πίσω της σε όλους τους τομείς και αποτελεί και μυστήριο για όσους κυρίως ζουν σε χώρες πολύ πιο μακριά. Η επίσκεψη στην Αρχαία Πόλη του Ιθαγενή Λαού των Μάγιας που θα τη βρει…