Μια ανάρτηση που συζητήθηκε στην Κίνα για την επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν.

Ανάρτηση «φωτιά» για την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν έκανε ο Κινέζος δημοσιογράφος και πρώην αρχισυντάκτης των κρατικών Global Times, Χου Τζιγίν.

Ο γνωστός στην Κίνα δημοσιογράφος υποστήριξε ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) είχε το δικαίωμα να καταρρίψει το αεροπλάνο της Πελόζι εάν πλησίαζε την Ταϊβάν με συνοδεία αμερικανικών μαχητικών.

  • Διαβάστε επίσης: Πελόζι: Έφτασε στην Ιαπωνία – Τελευταίος σταθμός της περιοδείας της

Η συγκεκριμένη ανάρτηση ήρθε να προστεθεί σε πολλές άλλες που υποστήριζαν ότι η Κίνα έπρεπε να αντιδράσει άμεσα πριν το αεροπλάνο της Πελόζι προσγειωθεί στην Ταϊπέι.

Αρκετοί αναρωτιούνταν γιατί η κινεζική αεροπορία δεν ανάγκασε το αεροπλάνο της Πελόζι να απομακρυνθεί από το αυτοδιοικούμενο νησί.

Λογοκρισία σε αναρτήσεις

Τελικά, η Πελόζι προσγειώθηκε στην Ταϊβάν. Από εκεί και μετά ξεκίνησε μια λογοκρισία σε αναρτήσεις, οι οποίες ήταν πολύ επιθετικές κατά της επίσκεψης της Πελόζι ή εξέφραζαν κριτική κατά της επίσημης γραμμής σχετικά με το ταξίδι της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ.

«Στον πόλεμο, δεν υπάρχουν νικητές», έγραφε μια ανάρτηση πριν τελικά να διαγραφεί. «Θα κάνει μόνο τους κανονικούς ανθρώπους να υποφέρουν», σημείωνε.