Οι εταιρείες είναι απρόθυμες να δεσμευτούν με πλήρεις προσλήψεις, δεδομένου του κλονισμού της οικονομίας και των δύο και πλέον ετών έντονης αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας, προτιμώντας την εξωτερική ανάθεση και την τηλεργασία.

Αν μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας από το σπίτι, φοβηθείτε. Φοβηθείτε πολύ», δήλωσε ο Richard Baldwin, οικονομολόγος στο Graduate Institute της Γενεύης, σε ένα πρόσφατο βίντεο, μιλώντας για την τηλεργασία. «Επειδή κάποιος στην Ινδία ή οπουδήποτε αλλού είναι πρόθυμος να το κάνει με πολύ λιγότερα χρήματα».

Επιταχύνοντας σημαντικά την υιοθέτηση της εξ αποστάσεως εργασίας, η πανδημία του κοροναϊού δημιούργησε μία απειλή ανατροφοδότησης, που θα μπορούσε να είναι η πιο ανατρεπτική δύναμη που θα πλήξει την αγορά εργασίας, μετά την «αποκάλυψη» του 2000, γνωστή στους οικονομολόγους ως το σοκ της Κίνας, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Washington Post.

Διαβάστε επίσης: Ανατροπή: «Μεγάλος αδελφός» και στην εξ αποστάσεως εργασία

Η άνοδος της Κίνας ως το «εργοστάσιο» του κόσμου έβγαλε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους από τη φτώχεια παγκοσμίως και κατέκλυσε τους καταναλωτές με φθηνά αγαθά.

Αλλά κατέστρεψε επίσης τις τοπικές οικονομίες της μεταποίησης και πυροδότησε μια αντίδραση, που τελικά θα βοηθούσε τον Ντόναλντ Τραμπ να φτάσει στο Οβάλ Γραφείο.

Το φαινόμενο με αμερικανικές εταιρείες που στρέφονται όλο και περισσότερο σε εξωτερικές αναθέσεις, διευρύνεται.

Οι εταιρείες προτιμούν την εξωτερική ανάθεση από την πρόσληψη

Σε σχέση με το μέγεθος του εργατικού δυναμικού, ο αριθμός των πληρωμών σε εξωτερικούς συνεργάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτοξεύτηκε κατά 56% από το 2019 έως τις αρχές του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχονται αποκλειστικά στην Washington Post από την εταιρεία μισθοδοσίας και παροχών Gusto.

Μέχρι τον Ιούνιο, περισσότερες από 200.000 επιχειρήσεις στην πλατφόρμα του Gusto είχαν κατά μέσο όρο σχεδόν δύο εξωτερικούς εργαζόμενους για κάθε έναν που είχαν στη μισθοδοσία. Σε ορισμένους κλάδους,το ποσοστό είναι ακόμη υψηλότερο.

«Νομίζω ότι οι επιχειρήσεις αναζητούν τώρα την ευελιξία της εξωτερικής ανάθεσης προσωπικού έναντι της πρόσληψης», είπε ο Μπράιαν Ζιελίνσκι που συνίδρυσε και διευθύνει την εταιρεία ShapeConnect, η οποία φέρνει σε επαφή τις…