Παγωμένες οι σχέσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Αλέξη Τσίπρα

Σχεδόν… εξαφανισμένος είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Πλην ίσως κάποιων προσωπικών του παρεμβάσεων και μιας συνέντευξης που έδωσε στο OT Forum από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός δείχνει να έχει μπει στο «ψυγείο» από τον πρωθυπουργό.

Όμως, ο κ. Τσακαλώτος έχει πολύ καλές ιδέες που θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν στην Κουμουνδούρου, τώρα που προσπαθούν να φτιάξουν ένα αξιόπιστο οικονομικό πρόγραμμα.

Φαίνεται, πάντως, ότι στο περιβάλλον του προέδρου κ. Τσίπρα έχει επικρατήσει η αντι-Ευκλείδης γραμμή η οποία έχει «χρεώσει» – αδίκως, στον πρώην υπουργό Οικονομικών, την οικονομική πολιτική μετά το 2015 και κυρίως το «ξεζούμισμα» της μεσαίας τάξης.

Πολλοί δεν βλέπουν με καλό μάτι τον κ. Τσακαλώτο, ένα κλίμα που έχει περάσει και στο γραφείο του κ. Τσίπρα με τις σχέσεις των δύο ανδρών να είναι «παγωμένες».

Μάλιστα οι κακές γλώσσες λένε πως η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ δεν είχε τίποτε από Τσακαλώτο, ο οποίος απλά παρακολουθούσε.

Για να δούμε. Στο δρόμο προς τις κάλπες θα επιστρατεύσουν τον πολύπειρο οικονομολόγο ή θα μείνουν με τους μαθητευόμενους μάγους;

Πηγή: ΟΤ